Установиха коя кръвна група е най-малко податлива на рак

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:18 / 21.07.2019
2023
Лекари от Каролинския институт в Швеция установиха пациентите с коя кръвна група са най-малко податливи на рак. Експертите са потвърдили проучвания преди повече от половин век в болници във Великобритания. Специалистите са наблюдавали здравето на близо 1,1 милиона души над 35-годишна възраст.

Оказва се, че хората с първа кръвна група (още позната като нулева), са почти неуязвими за рака. Преносителите на втора кръвна група (или А група) имат много по-висок риск от рак на стомаха, отколкото останалите. 

Пациентите с трета и четвърта кръвна група (B група, AB група) са застрашени от развитието на рак на панкреаса. Основните причини за рак обаче са злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето и употребата на противовъзпалителни нестероидни лекарства.

Според Националния център за биотехнологична информация на САЩ хората с кръвна група I са по-склонни към заболявания, причинени от норовирус и бактерията Хеликобактер Пилори, която нарушава храносмилателния процес и се имплантира във вътрешните стени на стомаха и става почти невидима за антителата. Тя причинява гастрит и язва.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).