В какво се крие тайната на "студения метод" при приготвянето на хрупкави пилешки бутчета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:29 / 07.01.2025
1728
Едва ли има по-удовлетворяваща и обичана храна от хрупкаво пиле..., ако не броим пържените картофи. Когато искаме да не губим много време в готвене, обикновено приготвяме не цяло пиле, а само бутчетата. И на пръв поглед няма нищо по-лесно от това - запичаме ги с кожата надолу на горещ тиган, след което ги довършваме чисти или с добавки на фурната. Бихме могли да ги досготвим и на тигана под похлупак.

Бъркаме ли някъде в стъпките до тук? Оказва се, че да. Когато приготвяме бутчета или крилца с кожата, тя трябва да бъде запечатана на студен тиган. Просто подготвяме месото, подреждаме го в тигана, слагаме върху котлона и чак след това го включваме.

Кожата ще стане хрупкава и златиста по-равномерно, като това ще отнеме около 15 минути. След това обръщаме бутчетата с кожата нагоре и ги печем за още толкова време във фурната на около 200 градуса.

В какво се крие тайната на "студения метод"? Когато ползваме студен тиган, мазнината се отделя от кожата на пилешките бутчета по-равномерно, като така е по-малко вероятно да ги загорим. Освен това не е необходимо да слагаме допълнителна мазнина, пишат The Kitchn, цитиран от lifestyle.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Венера влиза в Овен, ето какво да очакваме 
Скоростта от 90 км/ч при движение по магистрала обещава намаляван...
Яжте този плод на гладно за здрав черен дроб
Доц. Валери Велев: Рискът от лаймска болест не се увеличава, ако ...
Всички рибари могат да му завиждат, той улови почти 100-килограмо...
Напрежението в "Ергенът" расте, три участнички си тръгнаха преди ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).