Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
В това градче дават по 30 бона на всеки, който се засели там
Автор: Екип Burgas24.bg 17:11 / 20.11.2022Коментари (1)1216
©
Обезлюдени малки градове и селца и пустеещи земи. Това не е характерна гледка само у нас. В Италия от доста време властите на места се опитват да привлекат почитатели на уединения живот, които ценят италианската култура, история и провинция.

Поредният град, който излезе с програма за привличане на нови жители, е живописният Презиче. Той се намира в слънчевия регион Пулия и е последният, който влезе в играта с изкусителен паричен бонус, пише CNN, цитирани от "Profit".

Местните власти предлагат да ви платят до 30 000 евро, за да купите празна къща и да заживеете в Презиче. Тъй като имотите в района се предлагат на цени около 25 000 евро, няма да е проблем да откриете нещо според бюджета.

Подобно на други евтини имоти за продажба в цяла Италия, не очаквайте луксозни имения. Първоначалните собственици отдавна са изоставили домовете си.

Докато разглеждате снимки на Презиче и го проучвате в Гугъл картите, ще се уверите, че градът е пленителен. Местоположението му е невероятно - заобиколено от природата на Саленто и съвсем близо до плажовете и тюркоазено чистите води на Санта Мария ди Леука.

Италия ще ви плати, за да заживеете в СардинияСардиния е вторият по големина остров в Средиземно море и отдавна е считан за природно бижу с богата културна история

Властите в Презиче се надяват паричният стимул да вдъхне нов живот на обезлюдяващия се град, където новородените са все по-малко от година на година.

"Ние ще предложим до 30 000 евро на хора, които искат да се преместят тук и да купят едно от тези изоставени жилища“, казва местният съветник Алфредо Палезе.

Общото финансиране ще бъде разделено на две: за закупуване на стара къща и за ремонт, ако е необходимо, допълва той.

Днес Презиче е нарича още "градът на зеленото злато“ на Пулия заради буйните маслинови горички, от които се произвежда първокласен екстра върджин зехтин. Преди много години много от местните жители са имали навика да живеят под земята. Те са изкопавали пещери в скалистия терен. Под главните площади и разкошните барокови дворци се намира мрежа от 23 тайни стаи и мелници за маслини, в които фермерите, известни като trappettari, са прекарвали месеци по време на сезона на прибиране на реколтата, за да пресоват маслини в каменни мелници, задвижвани от магарета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте ние сме семейство и имаме желание да се заселим в Презиче.Имаме три деца,кон,куче,и кокошки,ние сме сериозни.Напишете ни повече информация за връзка с кмета на Презиче .С уважение София Рамдан
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: