Валди Тотев: София е пълна с простаци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (15)
15:25 / 16.06.2020
1938
На село заживя Валди Тотев. Приятелката на музиканта - Димитрина, го накарала да се преместят от София в малко населено място без шумотевица. От няколко години двамата са жители на русенското село Писанец. То се намира между Разград и дунавския град. Новият дом на Тотев не е избран случайно. Половинката му Димитрина е цигуларка и работи в Русенската държавна опера. Затова решили да се заселят в близост до работата на нежната половинка. 

"На село е най-добре", казва Тотев. "Спокойно е. Мога да творя отвсякъде. Не е нужно да съм в София постоянно. А и вече ненавиждам града, София е пълна с простаци", добавя още Валди, който е внук на полк. Владимир Серафимов, герой от Балканските войни. "Щурецът" не усеща напълно карантината, тъй като има двор в къщата си и може да излиза на въздух и да се раздвижва. 

В трудните месеци на изолацията единственото, което липсва на музиканта, е срещата му с публиката. "С Димитрина съм по цял ден. Това е напълно достатъчно за утеха, кураж и щастие. Не можех да се вуждам с внуците и приятелите, но се радвам, че това отмина", казва музикантът. Днес Тотев рядко се прибира в дома си в София. Прави го само в крайно наложителен случай. Наскоро Тотев бе призован в съда по дело. 

За да изпълни гражданския си дълг, музикантът отишъл да столицата, но веднага след като бе изслушан, се върна към русенското село. "Път ме чака. Не искам да стоя в София дълго", споделя той, пише "България Днес".

Виж коментарите (15)

Още по темата (1303):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от България във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
06.12.2020 Никол Станкулова: Като малка никой не ме наричаше Николче, казваха ми
Николай!
Още новини от Любопитни новини:
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя си кръцна нослето
Знаете ли как се нарича най-здравото яйце на Великден в различнит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).