Вдовицата на Хачо Бояджиев раздаде всичките му вещи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:04 / 13.04.2023
1458
На 23 април се навършват 11 години без емблемата на БНТ Хачо Бояджиев, пише Ретро. Последната жена на легендарния режисьор – Весела Сапунджиева, е запазила спомена за него само в сърцето си, а всичките му вещи е раздала и дарила, сподели самата тя.

Приятел на покойния Бояджиев помогнал на вдовицата му, с която така и не сключиха брак до сетния му дъх, но живееха заедно, да сортира и опакова всичките му лични вещи, които е събирал през годините.

Професионалната му литература дарила безвъзмездно на библиотеката на НАТФИЗ. Останалите книги пък предоставила на читалището в Нови пазар, където легендата на БНТ е роден и израснал. Дори повечето снимки, проследяващи звездния му път, Весела не запазила, а дала на Държавния архив заедно с оригиналните касети със записи на всички негови предавания и програми, които остават ненадминати и незабравими за българската телевизионна история.

Някои неща подарила на хора от тесния му приятелски кръг. "Не си оставих нищо – след него и без него вещите нямат никаква стойност за мен“, обяснява Весела, която понастоящем е щастлива в личен план с колега на Хачо.

Любовната им история остава една от най-скандалните в родните светски среди, защото младата красавица среща Бояджиев, когато тя е на 24 години, а той – на 64. Голямата възрастова разлика не им пречи да живеят на семейни начала цели 17 години, до смъртта на режисьора, който ни напусна през 2012 г., малко преди да отпразнува своя 80-годишен юбилей.

Весела и Хачо се запознават пред входа на кооперацията на Бояджиев, където по онова време тя живеела под наем. Когато тръгнала да се изнася, той я спрял, заговорил, а след два дни отишъл да я види на стрелбището, където по онова време работела. Поканил я на вечеря, а след това станали неразделни.

Въпросът за общи наследници никога не е стоял на дневен ред пред тях. След кончината на Бояджиев Весела все пак успява да стане майка. Година след смъртта на режисьора, на фестивал във Варна, където трябвало да връчи награда на негово име, тя се запознала с настоящия си мъж Чавдар, който също е режисьор по професия, по-голям от нея със 17 години и вдовец.

Не след дълго се появява на бял свят дъщеричката им Рая, която вече е на 8 години.

Самият Хачо има общо 7 дъщери, само 3 от които са признати от него и носят неговата фамилия. Това са Цвета, Михаела и Мария-Луиза. Всички са от различни майки, а най-голяма от тях е Цвета.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето
Картина на Караваджо, която за малко не бе продадена за 1500 евро...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Нана с апетитно предложение за завръщане в "Съдебен спор"
Близка до кралското семейство: Принц Уилям и принцеса Кейт "преми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).