Вечер на музиката по приказни сюжети в НУМСИ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:02 / 10.02.2015
775
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Приказките са обичани от всички, малки и големи. Сюжетите са много познати на всички, но дори възрастните искат да ги чуят и видят отново. Класическата музика, операта, балета, са един от начините, порасналите деца отново да се порадват на любимите си герои.

Тази седмица това ще се случи в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", на концерта "Имало едно време...".

Той е изграден изцяло от музика по приказни сюжети и ще пренесе публиката в красивия свят на Андерсен, братя Грим, Шарл Перо, съчетан с неповторимата музика на Чайковски, Прокофиев, Лист, Борткиевич, Верди, Росини и др.

Във вечерта на музиката по приказни сюжети, активна роля е предвидена и за зрителите. Те ще трябва да си припомнят всички приказки, които са чели, всички легенди, за които са слушали, всичко, което са учили в часовете по литература. Тези, които се справят с поставените задачи, разбира се ще получат награди.

На сцената ще прозвучат солови и ансамблови инструментални и вокални изпълнения. Публиката ще се наслади и на балетните изпълнения на младите таланти, ще се потопи в едно романтично, класическо и красиво усещане в което музика и фантазия се сливат.

Концертът "Имало едно време..." се осъществява в рамките на проекта "На концерт в сряда" , тази сряда - 11 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Етнокухнята на музея ще приготвят питури по ичеренски
Елизабет Кравец: Отиваме на съд!
Свилен от "Остава": Ако имаш хубави песни и пееш хубаво, нещата с...
Съдят Кание Уест за сексуален тормоз
Това са най-важните храни за здрава щитовидна жлеза
Семейството на Сами Хосни и Мила Славова се увеличи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).