Венчавки на балкона набират популярност по цял свят заради COVID-19

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:57 / 14.04.2020
1323
Още от времето на Ромео и Жулиета балконите се свързват с любовта. Сега социалната изолация принуди влюбените да използват уличните гледки от своите тераси като екстериор за вричането във вярност и свещената размяна на пръстени, пише "Дойче Веле".

Двойка от Северна Испания реши да проведе сватбата си на своя балкон в град Арнедо, след като строгите мерки за ограничаване на пандемията им попречиха да проведат мечтаното сватбено тържество.

Хосе и Дебора размениха обетите си на балкона на апартамента си, докато десетки съседи и минувачи ги аплодираха. Някои от "гостите" дори държаха банери с послания към младото семейство.

Дори кметът на града Хавиер Гарсия присъства на сватбата, наблюдавайки я отдолу. Дрон беше използван за увековечаване на момента.

 

Испания е блокирана от 14 март в опит да забави коронавируса. Ограниченията задържаха 47-милионната нация по домовете, като на испанците им беше позволено да излизат само на пазар за хранителни стоки и лекарства.

 

 

Заразата обаче не успя да убие любовта отвъд Океана. Там също има бум на балконските сватби - не само в Ню Йорк, но и в Маями. В Голямата ябълка, където е наложена карантина от 20 март, брачен служител венча от прозореца на апартамента си двойка, застанала на улицата пред сградата.

Междувременно в Маями, 35-годишният Бенджамин Кац и 36-годишната Джейми Уебър решиха да направят сватбата си на балкона си в началото на април, след като бяха принудени да отменят големия си ден заради коронавируса.

Те планирали онлайн сватба със 150 виртуални присъстващи. Имало гости дори от Гърция. Съседите влезли в ролята на свидетели от собствените си балкони - на около 4,5 метра разстояние. След венчавката двойката празнувала с пица и шампанско.

 

В Израел двойките провеждат импровизирани сватби по улиците, балконите, на покривите и дори в супермаркети.

 

В Йерусалим десетки гости се забавляваха, пяха и танцуваха от балконите си с изглед към двора, за да отпразнуват сватбата на двама младоженци.

На друга сватба пък хора отправиха музикален поздрав към двойка от балконите си.

 

В Туитър бе споделено видео от сватба от балкона и в Ливан. На кадрите се вижда как двама мъже с екипи за дезинфекция се издигат с кран до балкона, за да поздравят жена. След това единият от мъжете се изкачва над терасата, сваля противогаза и пада на колене.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Миро ухажва Гала: Красива си толкова, колкото и преди 20 години
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).