Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Веско Маринов страда, че оставил майка си в старчески дом
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 15.03.2024Коментари (1)1880
Раздиран от чувство за вина е Веселин Маринов. Бардът непрестанно бил тревожен и се чувствал зле, че взел решението да настани майка си в старчески дом.

"Много трудно преживявам нейната старост. Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където ходя всяка седмица, и се моля, дай Боже, да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си. Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях вкъщи, в София. Майка ми е на много, много години, трябва да бъде обгрижвана, иначе нямаше да я заведа в такъв дом, но постоянно пита за децата…“, жалва се естрадният трубадур.

Пенсионерката Данче, която е прехвърлила 90 години, е настанена в частен хоспис, който се намира в село Подгорие, община Костенец. Справка с ценоразписа на заведението показва, че месечните такси там са около 1000 лева. Досега Веско е платил над 70 хиляди лв., за да се грижат за майка му. Базовият пакет включва настаняване, основни грижи и храна четири пъти на ден, контрол на жизнените показатели, следене на общото здравословно състояние и приема на лекарствени средства от медицинска сестра и преглед от общопрактикуващ лекар по график. 

Маринов на драго сърце давал сумата, защото бил много доволен, че персоналът обгрижвал майка му старателно. В дома за възрастни той я изпратил, след като баща му се спомина внезапно през април 2018 г. Пенсионерката така и не могла да прежали съпруга си, но се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, защото трудно чувала, не виждала и едва се придвижвала с проходилка, заради което не можела сама да извършва дори елементарни действия. 

Въпреки че живеела в приятна обстановка и медицинският персонал се държал дружелюбно, тя не спирала да страда по къщата си и по живота, който е водила в родния край. За да я разведрява, Веселин от време на време я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за постоянно, нямало как да създаде условия за болен човек, каквито имало в дома за стари хора.

Въпреки слуховете, че майка му не одобрява връзката му с последната му приятелка Веселина, която е разведена, Веско е категоричен, че двете дами се разбирали чудесно и много се харесвали. 

"Много я обичат и майка ми, и дъщеря ми. Изключително близки са“, казва членът на журито в "Като две капки вода“. Голямо щастие за възрастната жена били и срещите с нейните правнуци. Певецът стана дядо на близнаците Веселин и Цветелина през 2020 г. С тях го дариха единствената му щерка Йоана и половинката ѝ.

"Когато децата се родиха, в деня на изписването имах чувството, че Господ беше влязъл в техните усмивки. Толкова невинност, толкова чистота. Бях се зарекъл, че ще имам много време за тях, но и това успях да излъжа. Както към всички хора от моя близък кръг, все не ми стига времето. 

Старая се максимално да ги виждам, но винаги е по-малко от останалите баби и дядовци. Те тръгнаха на детска градина, но както всички казваха – сега ще изграждат имунитет, 3-4 дни са здрави, 2-3 седмици болни. И тъй като са две, постоянно си прехвърлят вирусите.

Много по-трудно е с две деца едновременно, отколкото с едно. Да не говорим, когато белите са на всеки ъгъл. И двамата са майстори на тази работа“, доверява естрадният ас, пише "Ретро".



Още по темата: общо новини по темата: 5202
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/867 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много,много стара!!! Баба ми е на 95г.и никога не сме мислили да я зарежем в дом при непознати.Този и внуците си не виждал;) после да не се чуди защо е изхвърлен,като майка му.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: