Вход свободен за "Време за рок"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:34 / 05.11.2014
1218
Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф.Панчо Владигеров" представя цикъл от концерти, озаглавен "На концерт в сряда". Новият музикален проект стартира в 18:00 часа в новата концертна зала на училището с "Време за ...рок", вход свободен. Това съобщи директорът на учебното заведение Златина Пантелеева.

"Това е цикъл от концерти и в тях участие ще вземат деца от всички специалности, които се изучават в музикалното училище. Целта ни е да превърнем новата концертна зала в значим културен център за Бургас и публиката да влезе в училище, каза още Пантелеева.Тя допълни, че концертите , които ще бъдат всяка сряда са много различни по стил и са адресирани съм различна възраст и вкус. Спектаклите ще бъдат тематични и няма да включват учебен материал.

В сряда, музикалното училище ще се разтресе от нажежени китари и огнени ритми. Почитателите на българската музика също не се забравени. Още на 12 ноември те ще могат да се насладят на "Една българска роза", "Моя страна, моя България", "Тишина" и други незабравими хитове. Седмица по-късно ще стане ясно, че музиката може да рисува, а картините да звучат. Те ще рисуват със звуци, ще озвучават картини, ще потопят гостите в море от нови усещания. Последната сряда на ноември ще бъде посветена на филмовата музика, която ще върне почитателите към любими образи и кадри.

Дали е лесно да си учител, за публиката ще стане ясно още в началото на декември. Тогава преподавателите ще излязат на сцената като изпълнители, доказвайки, че за да формираш артисти, самият ти трябва да си творец. И че на сцената всички са равни пред погледа на взискателната публика, включително на собствените им възпитаници.

В рамките на музикалния цикъл зрителите ще се убедят, че операта е нещо прекрасно и завладяващо, когато е поднесена приятно и достъпно, с младежки чар и ентусиазъм.
Седмица преди Рождество Христово, възпитаниците на музикалното училище ще разкрият на своите гости и почитатели магията и красотата на коледните песни и вярата за чудеса и сбъднати надежди. През новата 2015 година програмата предвижда да потопи зрителите в красотата на руските романси.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен...
Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момент...
Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите ф...
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).