Вижте как изглежда "Титаник" 110 години по-късно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:23 / 01.09.2022
885
Почти 40 години след откриването на останките на кораба "Титаник“, ново видео с невиждано досега качество дава детайли за плавателния съд, потънал преди повече от век. Компанията за изследване на морето OceanGate Expedition публикува видеоклип в 8К качество в своя канал в YouTube от последното гмуркане до кораба в северния Атлантически океан.

Качеството позволява на учените да увеличават картината и в същото време да запазят детайлите. На кадрите още се виждат дребни детайли от потъналия кораб, включително части от веригата, за която е била закачена котвата му.

"Титаник“ потъва на 15 април 1912 г. след удар с айсберг и е най-големият параход по онова време. След удара той се разцепва на две части и потъва на дъното на океана. За няколко часа загиват около 1500 души, сред които и 38 българи. Предполага се, че 15 наши сънародници са оцелели, но повечето остават завинаги в Америка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).