Вижте защо "Като две капки вода" няма да е в понеделник вечер

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 07.02.2023
1312
За пръв в 11-годишната си история най-гледаното тв шоу "Като две капки вода", няма да бъде излъчвано в обичайното си време - понеделник вечер. От "Нова тв" решават да направят рокада и местят имитаторското предаване в неделя. Стартът е на 19 февруари (неделя).

Причина - война за рейтинг. "Сървайвър", по конкурентката на "Нова тв" медия - БиТиВи, започна ден по-рано - 18 (събота). Но ще излъчва в дните неделя, понеделник и вторник.

Така двете медии се впуснат в яростна война за зрителски интерес. От "Нова" нарочно изчакват до последно кога да започне излъчването на имитаторското шоу.

Стартът на "Сървайвър" бе оповестен преди няколко седмици. А "Капките" анонсираха началото на новия сезон едва преди няколко дни, след като вече концепцията за излъчването на предаванията по другата частна телевизия бяха ясни.

Всичко очакваха шоуто, водено от Рачков и Геро, да бъде на екран, както винаги -  в понеделник. Само че последва рокада, която разбуди духовете в тв средите.

Шефовете на "Нова" прибягват до този ход, защото за пръв път от години насам е напълно възможно "Капките" да не е най-гледаното тв шоу. Прекият му конкурент - "Сървайвър", събра на едно място редица звезди, популярни за мало и голямо, начело с Благой Георгиев, който е тема номер 1 в медиите всеки месец.

От "Нова" се надяват майтапите на Димитър Рачков и Геро да се харесат повече от битките за оцеляване на самотен остров край Доминикана. Плюс това зрителят е свикнал да вижда на екран Димитър Рачков, който до скоро имаше собствено шоу, излъчването точно в последния ден от седмицата.

Именно затова шефовете в телевизията решават да изместят излъчването на "Капките". Те таят надежда, че с бисерите на комиците и имитациите на известните ще грабнат окото на зрителите, отколкото битките в шоуто за оцеляване. Идеята им е, че ако още от началото зарибят зрителя, той ще гледа "Капките" и ще бие хикса на "Сървайвър".

Ако пък в неделя не излъчат нищо, БиТиВи ще им вземе рейтинг със "Сървайвър" и никой няма да се сети изобщо за "Капките".

Имитаторското шоу вече 10 години е в ефира и истината е, че малко се е изтъркало, изтъкват тв експерти. На зрителя му е омръзнало едно и също. И вече търси различното - нещо, което предлага "Сървайвър".

От "Нова" са напълно наясно с нагласите на зрителя и решават да се хвърлят в боя и веднъж завинаги да се реши - коя телевизия е по-гледана в праймтайма, пише "България Днес".

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).