Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Водолеят е учител, а лъвът крал – към кой архетип спада вашата зодия
Автор: Екип Burgas24.bg 09:28 / 31.03.2024Коментари (0)1405
©
Архетипът е нещо, което се счита за перфектен или типичен пример за определен вид човек или нещо, тъй като притежава всички негови най-важни характеристики.

Архетипите винаги са донякъде под въпрос. В крайна сметка никой не е изучавал всяка култура в света – това би било невъзможно – така че никога не знаем със сигурност дали нещо наистина е универсално. Но нашата връзка с космоса е неизменна, пише "Аз жената".

Вижте към кой тип архетип принадлежите според зодиакалния ви знак. 

Овен 

Архетип Воин 

Овенът е кардиналният огнен знак, който буквално "избухва“ на пролетното равноденствие, когато природата смело се обновява, подобно на митичната птица Феникс, прераждаща се от собствената си пепел.

Тази смъртоносна сила е знакът на Воина, който следователно е архетипът на Овена. Това е характерът да гледаш на живота като на предизвикателство и да го приемаш с радост. Без него щяхме да лежим в люлките си през целия живот. 

Телец 

Архетип Земеделец

Телецът е неподвижният земен знак. През слънчевия период е времето за засяване на нивите, осигуряване на храна за следващата година. Затова неговият архетип е Земеделецът, който се грижи за земята и гарантира, че имаме суровина, необходима за нашето оцеляване.

Земеделецът познава цикличния ритъм на годината и не бърза да се отклони от него, нито от друг установен модел. Той знае рисковете от невежи промени и необходимостта да остане на земята.  

Близнаци 

Архетип Шут 

Близнаци е променлив въздушен знак – мисъл, която отлита толкова бързо, че има вероятност да пропусне много хора. Следователно, нищо не трябва да се приема твърде сериозно. Това е архетипът на Шута, този, който може да приеме всеки обрат на съдбата със смях и се грижи да не забравяме да се забавляваме.

Това, с което не можем да се шегуваме, никога не можем да преодолеем. Без шута животът често би бил твърде тежък за понасяне. 

Лъв 

Архетип Крал 

Лъвът е неподвижният огнен знак, слънцето в зенита на силата си, точно преди лятото да се сбогува. Това гордо време е време на слава, така че архетипът на Лъв е Кралят. Величествен, почиващ на трона си, заслепяващ поданиците, както и себе си с блясъка си.

Това е олицетворение на гордостта и красотата, която произтича от такова самочувствие. Това е отношението, чрез което човечеството постига най-великите подвизи – и най-ужасните. 

Дева

Архетип Майстор 

Дева е променливият земен знак, крехкостта на материалните неща, необходими за нашето оцеляване. Това е времето за прибиране на реколтата, което може да протече по един или друг начин – в зависимост от капризите на природата, както и от здравината на нашите предишни приготовления.

Това, което сме пренебрегнали, със сигурност ще ни удари сега. Напомня ни за необходимостта да се грижим правилно за нещата.

Архетипът на Девата е Майсторът, който обръща най-голямо внимание на всеки детайл, като се грижи възможно най-сигурно да постигне желания резултат. Няма заместител на уменията и упоритата работа. 

Везни 

Архетип Съдия 

Везни е кардиналният въздушен знак, думата, която управлява. Това е умът, настроен на принципи и логика, и силата на волята да се придържате към разумни заключения, независимо от всичко. Това е архетипът на Съдията, който познава закона и колко е важно да го спазва – или скоро ще настъпи хаос.

Това е убеждението, че това, което е заключено на теория, също трябва да управлява практиката, дори ако последната трябва да се огъва и променя, за да се адаптира. Твърдо, но справедливо. Все още объркан на моменти, тъй като реалността невинаги отговаря на нейния модел. 

Скорпион

Архетип Актьор

Скорпионът е неподвижният воден знак. Водата спира да се движи само в най-дълбоката бездна на океана, където нищо не може да се види и повечето от нас никога не достигат.

Това е онази скрита сфера, чиято мистерия ни плаши, когато усетим вкуса ѝ – главно в нашите сънища и фантазии. Изглежда нереално, но все пак работи. Това е архетипът на Актьора, чиято преструвка има скрити значения и ни влияе отвъд нашето разбиране за това. Преструвки и намеци – няма начин да избягате от тях. 

Стрелец

Архетип Изследовател

Стрелецът е променливият огнен знак, искрата, която се появява и след това изчезва далеч със скоростта на светлината. Стрелецът е толкова труден за удържане, колкото пламъците във вятъра. Никога няма да остане там, където се появи.

Това е архетипът на Изследователя, който постоянно търси нови светове, никога не се установява, никога не намира мир. Но без този необвързан авантюрист щяхме да останем завинаги на мястото, където сме се родили, без да правим нищо друго, освен да се възпроизвеждаме точно там. Това ни кара да продължим. 

Козирог 

Архетип Строител 

Козирогът е кардиналният земен знак, който взема материала, който може да бъде сглобен, и прави нещо от него, нещо, което впечатлява и трае. Това е архетипът на Строителя, този, който използва всичко, което е на наше разположение.

И това е необходимо за нашето оцеляване, както ни напомня появата на този знак на зимното слънцестоене – най-мрачния ден в годината, когато само собствените ни способности могат да гарантират съществуването ни, тъй като ресурсите на природата са ни изоставили. Това ни кара да упорстваме. 

Водолей 

Архетип Учител

Водолей е неподвижният въздушен знак, мисълта, която остава и става това, което определяме за себе си и нашия свят.

Това е съзерцанието, за което намираме време през дългите и студени нощи. Време за размисъл. Това е архетипът на Учителя, който се грижи да ценим заключенията на нашите предшественици и да ги предаваме на потомството.

Това е дълбочината, която ни кара да се осмелим да наречем нашия вид Хомо Сапиенс, Мъдрецът. Може да не ни прави весели, но ни помага да се примирим с условията на живота.



Още по темата: общо новини по темата: 576
21.04.2024 »
20.04.2024 »
18.04.2024 »
17.04.2024 »
07.04.2024 »
06.04.2024 »
предишна страница [ 1/96 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: