Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Врани волоса" се завръща в родния Бургас с дебютен концерт за годината
Автор: Екип Burgas24.bg 09:00 / 13.02.2015Коментари (0)958
©
Бургаската метъл банда ВРАНИ ВОЛОСА се завръща в родния град Бургас с дебютен концерт за годината на 01.03.2015. Събитието ще се проведе в Бар без име (ул. "Климент Охридски" 2), началото е 21:00 ч., а цената на билета е 7 лв.

Групата провежда регулярни сесии в Set Nitro Studio (Бургас) за да запише третия си албум, който ще излезе в края на 2015 г.

Групата VRANI VOLOSA (на старобългарски "черни коси") съществува от 2003 г. и е създадена от вокалиста Христо с първоначалното намерение за едноличен проект. Ранните идеи на групата са повлияни от музиката на групи като Primordial, Enslaved, Borknagar, Burzum, Bathory подправени с атмосферата на Pink Floyd и психеделията на 70-те години на 20-ти век. Христо започва записи на три песни в края на 2003/началото на 2004 г. с помощта на Любомир (барабани), Атанас (вокали) и Александър (бас). Последните двама музиканти се присъединяват към VRANI VOLOSA за постоянно, а трите песни влизат в EP-то "Vedi", което е реализирано от бандата, появява през 2004 и е лимитирано до 120 копия. През 2005 г. VRANI VOLOSA откриват концерта на израелските фолк-прогресив метъли Orphaned Land, a това е и първото представяне на групата на живо.

През 2005 г. VRANI VOLOSA подписват договор с независимата българска звукозаписна компания Corvus/Arma Records, която издава на дебютният албум на групата "Where The Heart Burns" през октомври същата година. Дискът съдържа ремастерираните версии на трите песни от "Vedi" плюс 15-минутното епично заглавно парче "Там, където сърцето гори".

Атанас напуска VRANI VOLOSA през 2005 г. и Хрито поема вокалните функции. Малко след това към групата се присъединяват Кольо (китари) и Десислав (барабани). В този състав квартетът изнася няколко концерта и участва в турне с легендарната австрийска дет-метъл банда PUNGENT STENCH, а през 2007 стартира звукозаписните сесии за втори албум.

Основата цел за записите е да се постигне драстична промяна в сравнение с първия албум - опростена и по-фокусирана структура на песни и доминиращи чисти вокали, изпълнени от Христо. В края на записите към тима се внедрява и втори китарист - младият и талантлив Петър.
Крайният резултат от продължилата около две години студийна работа е албумът "Heresy/Ерес" (отново под крилото на Corvus/Arma Records) - триумф на наследството на паган метъл музиката в Европа, смесено с влияния от българската фолклорна музика. До момента това е най-успешното издание на VRANI VOLOSA, което е причина за множество концерти в страната, два концерта с руските паган метъл великани АРКОНА, концерт с основоположниците на фолк-метъла SKYCLAD (Англия) и не на последно място безброй сподвижници и почитатели. Песента "Слънце" успява да достигне до позиция №1 в класацията Tuborg Top 40 на радио Тангра Мега Рок, a през лятото на 2010 г. участва във фестивала Spirit of Burgas като част от Jack Daniel's Rock Stage.

В началото на 2011 г. немският лейбъл Einheit Produktionen проявява интерес към музиката на VRANI VOLOSA и подписва лицензионна сделка с Corvus Records за преиздаване на двата албума за територията на Германия, Австрия, Швейцария, Люксембург, Белгия и Холандия. Сътрудничеството води до първото европейско турне на групата и участието на големия паган метъл фестивал Fimbul в немския град Fürth.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: