Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Всеки пети българин смята, че Бил Гейтс иска чрез ваксина да чипира човечеството
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 11.06.2020Коментари (9)1504
©
Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус в хората ще се поставят чипове с цел контрол над тях. Над 1/5 от българите са на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията. Над 2,3 милиона българи са съгласни с твърдението, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Това показват данните от проучване на агенция “Тренд" по поръчка на “24 часа". Изследването тества нагласите на българите след приключването на извънредното положение и отпускането на противоепидемичните мерки.

Отчитаме доминираща положителна обща оценка - над три четвърти (76%) от анкетираните са на мнение, че България се справи с овладяването на епидемията от коронавирус. Едва 10% смятат, че страната ни не се е справила Две трети от анкетираните декларират, че са се върнали напълно към нормалния си начин на живот след отпускането на мерките. До голяма степен може да смятаме, че в съзнанието на българите извънредното положение и мерките около него са по-скоро отминал период.

В проучването този месец “Тренд" заложи и специален блок въпроси за добили популярност в последните месеци конспиративни теории. Една от тях се оформи около темата за навлизането на 5G технологията, за която над 1/3 от анкетираните смятат, че е опасна. Традиционно хората с висше образование са по-информирани от тези с по-нисък образователен статус. Въпреки това резултатите показват, че именно сред висшистите делът на смятащите 5G за опасна е най-висок – 44%, спрямо 16%, на обратното мнение.

Над 2,3 млн. българи са съгласни с твърдението, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Малко над една четвърт (26%) не вярват на такава теза. Всеки десети пък е убеден, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията. Тук се отчитат по-високи нива на скептицизъм към тази конспиративна теория – 41% не са склонни да ѝ вярват.

Съществен дял (40%) са вярващите, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на Земята. Живеещите в малките градове и селата в по-голяма степен са съгласни с това твърдение, докато в столицата - в най-малка степен.

Над милион са скептично мислещите, според които вирусът не съществува и е световна измама. Над половината (56%) не са съгласни, че това е така. Всеки пети (22%) смята, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел да бъде установен контрол над тях. Приблизително същият дял - 21%, са убедените, че Бил Гейтс стои зад пандемията от коронавирус. 39% не са съгласни с такава теза, а голям дял от 40% не могат да преценят или да изкажат мнение.

Конспиративните теории винаги са намирали широка социална база, когато са обвързани и с фармацевтичната индустрия. Отново регистрираме висок дял (43%) на вярващите, че коронавирусът е изкуствено създадена болест, за да може фармацевтични компании да печелят.

Малко над една четвърт (26%) изразяват категорично несъгласие с подобна теза, показват данните.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много ме забавляват облъчените с конспиративните теории. А пък конспирацията, че Бил Гейтс е създал вируса, за да измисли ваксина, чрез която да ни чипира и така да ни проследява наистина е трогателна! На въпроса кои теории са конспиративни, отговорът е, хипотезите, според които координирана група тайно работи, за да предизвика или произведе дадено събитие!
0
 
 
И да ... като ги чипира и със сателитите ще има обхват и контрол върху всички. И затова Северна Корея спря комуникация с Южна Корея и Ким се покри, защото има цяла армия учени на Бил Гейтс, които обучават хората на Ким за работа с чипираните хора и Северна Корея ще се превърне в централа за контрол на хората по света, понеже е затворена и изолирана и хората там са като марионетки и затова толкова години режимът и строя там не се променя и ги държат затворени и изкъсо - да са послушни, неподкупни и изпълнителни хорица. Няма случайни неща. Доналд, Мъск и Бил, ще управляват със съдействието на Ким. Яка кооперация - пари, технологии, хора и територия. Всички права по издаването на книга със гореописания сценарий са мой.
+1
 
 
Наистина жалко, че българите имат толкова ниско интелектуално ниво...
-1
 
 
А някой ще отговори ли, как и кой определя кои мнения са "конспиративни" и кои истински? Защо се изстреляха 42 000 спътника в орбита, точно когато почти целият свят беше под карантина!...
0
 
 
Много малко, по мои наблюдения 3 от 5 са напълно облъчени от медиите и вярват на всичко по ТВто и интернета, включително и официалните версии които са си едни лъжи.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: