За 35 години на сцената е емблема в музиката, но вече и горда баба

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:06 / 12.11.2022
942
Емблематичната сръбска певица Цеца Величкович празнува тази година 35 години на сцената.

Вижте интервюто на Диана Любенова с певицата по bTV:

– Здравейте. Как сте? Как върви животът Ви?

– Благодаря, всичко е супер. Изпращам Ви поздрави от Белград. Тука е много хубаво слънчево време.

– Тази година правите 35 години на сцена. Правите ли равносметка какви бяха тези 35 години за Вас?

– Наистина празнувам 35 години кариера в музиката, в естрадата една блестяща кариера, така че мога да бъда благодарна на моята блестяща кариера, на работата, която съм свършила досега.

– За първи път стъпвате на сцената на 14, нали така? Какво бихте казали на Светлана, която е на 14 г. от позицията на успяла изпълнителка?

– Много пъти това разказвам , но аз почнах като дете, като момиченце  и всичко друго публиката знае как се е развила моята кариера. Имам много хитове, много прекрасни концерти, така че това е в общи черти. Останалото публиката, която следи кариерата ми, знае много добре.

– Ама какво бихте ѝ казали на Светлана? Давай не се предавай, всичко ще бъде наред?

– Вижда се, нима не е очевидно какво съм казвала на тази малка Светлана, за да имам такава кариера.

– Кога разбрахте, че вече сте успяла? Имате ли случка, с която вече знаехте, че хората са влюбени във Вас, във Вашата музика?

– Разбира се, че има такава случка, когато направих самостоятелен концерт. При мен беше през 93-та година в Белград и след това следваха успехите, a за кариерата на един певец най-важното е да има песни, които публиката ще обикне и ще запее.

– Спомняте ли си случка, в която някой ви спря на улицата, за да Ви поднесе радост и да Ви каже колко много Ви обича?

– Още от дете бях любимка на нацията, така че това с годините става по-силно. Често ми се случва да идват хора до мен и да ми кажат нещо хубаво, че обожават песните ми, че хора са се запознавали на мои концерти, оженили са се вече, имат деца. Че са преболедували любов с моите песни, че са превъзмогнали болката пак с моите песни. Така че за мене това е велика чест.

– Направихте кариера благодарение и на баладите, които изпяхте. Повече тъжните моменти ли бяха в живота Ви или повече радостите?

– Животът се състои от различни ситуации и радостни, и тъжни. Това е живот и трябва да го живеем, какъвто е такъв. Всеки ден трябва да се наслаждаваме, всеки ден си е за себе си. Ако сложа на везните тъжните и радостните моменти, мога да кажа, че повече са били радостните, но разбира се не мога да забравя и лошите моменти, в които съм получавала удари.

– Най-трудният момент кой беше? След смъртта на Вашия съпруг вие не пеете две години. Какво Ви накара да се върнете към сцената?

– Какво ме накара? Това е работата ми , трябва да работя работата си. На много хора се случват трагедии, но те не изоставят работата си, надявам се, че ме разбирате. Ние сме създадени да работим и да създаваме, а болката, която носите у себе си е завинаги.

– Успяхте ли да превъзмогнете тази болка от загубата на Вашия съпруг?

– Аз не искам да говорим за тези трудни теми, по ми е приятно да говорим за концертите, за някои по-весели неща.

– Добре тогава. Имате две прекрасни пораснали деца, които успяхте да отгледате абсолютно сама и да имате тази повече от успешна кариера 35 години на сцена. Каква майка сте?

– За това трябва да питате тях.

– Ние все пак сме съседи и Вашата дъщеря върви по вашите стъпки доста смело и успешно. Иска ли Ви съвети за сцената? Знам, че наскоро успяхте даже да стъпите на една сцена. Как съвети ѝ давате?

– Да Ви кажа нещо, Анастасия расте с мен, до мен и тези неща не са нови, няма нищо ново за нея. Вече два пъти излизаме на сцена заедно с нея. Първият път беше в Македония, а в събота бяхме във Виена. Аз празнувах 10 години от първото ми излизане във Виена на едно голямо пространство, което се нарича пирамиди, и дъщеря ми беше мой гост, така е.

– Тя пее на испански, на английски и на сръбски, разбира се. Иска ли Ви съвети професионално?

– Защо не? И аз търся от нея съвети. Когато става дума за някои песни взаимно се съветваме. Тя е млада жена, която всички модни тенденции следи. Тя следи и световните музикални тенденции. Така че от нея мога да получа качествени съвети.

– Вашият син Ви дари с внук. Имате ли време за него?

– Оо да. Аз чакам и второ внуче, чакаме скоро да се роди. Моят син завчера вечерта стана шампион по бокс за Сърбия. Републикански шампион по бокс.

– Значи сте горда майка на две успешни деца. Добре сте си свършили работата като майка. На 1 декември Ви предстои пореден концерт в София в Арена Армеец. Защо обичате толкова българската публика, защото е явно, че тя много Ви обича?

– От петнайстата си година аз излизам пред българска публика и още от началото на моята кариера българската публика много ме обича, а съответно и аз обикнах българската публика и наистина винаги се радвам, когато имам изяви в България.

– Сега е моментът, ако искате да отправите послание към всички ваши почитатели в България.

– Искам да ги поканя всички на моя концерт в "Арена Армеец“ на 1 декември да си прекараме добре, да се наслаждаваме на музиката и всичко да бъде прекрасно.



– Вашите концерти винаги са били голямо събитие в България. Да очаква ли публиката някакви изненади, които сте подготвили?

– Ако сега ви ги кажа, те няма да бъдат изненади.

– Провокирайте ни! Това имах предвид.

– И всички Вас каня да дойдете на концерта и да се наслаждавате на моята музика.

– Много Ви благодаря, че се включихте в предаването "Тази събота“ в този прекрасен ден. Желая Ви здраве на Вас и на цялото Ви семейство, вдъхновение и Ви очакваме на българска земя.

– Благодаря много. И аз искам да поздравя всички вас и благодаря ви, че се включихме в този разговор. Всичко хубаво и ще се видим на 1 декември в "Арена Армеец“.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя си кръцна нослето
Знаете ли как се нарича най-здравото яйце на Великден в различнит...
Къде отслабваме най-бързо, когато сме да диета?
Катето Евро: Ще вдигна паметник на този, който ми помогне да отка...
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за вой...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).