Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Забравихте ли я? Вижте Тяна сега в нова роля!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:27 / 12.04.2023Коментари (0)2447
Много хора не знаят, но часът, в който пием вода, може да има влияние върху здравето ни. Изследвания показват, че приемът на вода в определен час може да подобри метаболизма и да намали риска от заболявания. Например, чаша вода преди ядене може да намали апетита и да помогне за отслабване, но от друга страна, ако утолим жаждата си след хранене, това може да намали ефективността на храносмилането и да доведе до усещане за тежест в стомаха.

Затова медицинският козметик и магистър по здравословно хранене Тяна Пресолска винаги съветва своите клиенти да пият достатъчно вода, но това да не е по време на хранене и да не е след 19:00 ч., тъй като бъбреците са активни през деня и често наваксването с количества вода вечер води до събуждане с чувство за тежест, отекли крака и подуто лице.

Водата е основна част от нашето тяло и всички химични процеси се случват във водна среда, обяснява Тяна Пресолска, нутрициолог. От своя дългогодишен опит като специалист по красота, Тяна установява, че все още съществуват митове и грешни представи за хидратацията.

"Често хората не разбират, че хидратацията на кожата се осъществява единствено отвътре навън. Козметиката, която масово се предлага, цели или да предотврати прекомерната трансепидермална загуба на вода (загуба на вода през кожата), или има активни съставки, които привличат и задържат водата в кожата. Но при всички случаи водата не идва от козметиката и козметичните продукти, тя трябва да бъде налична в нашия организъм“.

Затова в общия случай е важно да се приема по 30 мл на килограм телесна маса. Ако искаме да отслабваме, е нужно да приемаме по 40 мл на килограм. За предпочитане е да пием изворна вода, която е с естествен произход, гарантирано чиста и балансирана. Важно е обаче да научим организма си да обработва водата, а това става така както захранваме бебетата с храна.

Ако не пием никаква вода, не може изведнъж да изпием 2 л. Трябва да увеличаваме дозата с по 200 мл на ден, докато стигнем желаното количество. В противен случай възпрепятстваме естествените метаболитни процеси, регенерацията и детоксикацията, което се отразява и на кожата – тя придобива сивкав, уморен вид, липса на тургор и тонус, посочва Тяна Пресолска.

Каква е рецептата на Тяна за здраве и красота

"Тайна на практика няма, съветите са дадени отдавана, но ние някак си ги пропускаме – 1,5 л изворна вода на ден (минимум) и 8000 крачки, 8 часа сън– практически лесно и достъпно. Въпрос е само на желание и спазване на дневен режим“.

Тяна Пресолска стана известна с участието си миналата година в предаването "Един за друг". След като грабнаха голямата победа в сезон 2 на най-романтичното риалити, Тяна и Иво решиха да поделят паричната си награда със своите подгласници Тина и Станимир.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: