Заради публикация: Израелското правителство нападна Джиджи Хадид

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:17 / 17.10.2023
677
Джиджи Хадид се сблъсква с ответни реакции от страна на израелското правителство, след като споделя послание в подкрепа на Палестина на фона на продължаващата война между "Хамас“ и Израел.

През уикенда моделът, чийто баща, Мохамед Хадид, е палестинец, публикува отново графика в своята Instagram Story, която гласеше: "Няма нищо еврейско в отношението на израелското правителство към палестинците".

"Осъждането на израелското правителство не е антисемитско и подкрепата за палестинците не е подкрепа за "Хамас“.

Официалният акаунт на Държавата Израел обаче се възпротиви на публикацията на Джиджи, като направи скрийншот на нейната история и го препубликува в своята със съобщение.

"Няма нищо доблестно в клането на израелци от страна на "Хамас“, написаха те в инфографиката. "Осъждането на "Хамас“ за това, което е (ИДИЛ), не е антипалестинско и подкрепата на израелците в правото им срещу варварските терористи е правилното нещо, което трябва да се направи."

След това акаунтът се прицели директно в Джиджи, като попита: "@gigihadid спахте ли през последната седмица?".

"Или просто нямаш нищо против да си затваряш очите пред това как еврейски бебета биват заклани в домовете им? Мълчанието ти много ясно показваше къде стоиш. Виждаме ви."

Израелското правителство също така публикува снимка на окървавена спалня, принадлежаща на дете, и добави: "Ако не осъдите това, думите ви не означават НИЩО".

Само миналата седмица супермоделът осъди "тероризирането на невинни хора" след катастрофалните нападения в Израел, при които според съобщенията са загинали над 1400 израелци.

27-годишната моделка започна публикацията, като каза на близо 80-те си милиона последователи, че изпраща своите "мисли" и "съболезнования" на "всички", които са били засегнати от "неоправданата трагедия" - особено на тези, които са преживели загубата на "невинни животи", повечето от които са били "деца".

Джиджи обясни, че макар да изпитва "дълбока съпричастност и болка в сърцето към палестинската борба и живота под окупация" - палестинските територии са военно окупирани от Израел от 1967 г. - тя се чувства "отговорна" да "изясни" каква е нейната позиция в момента.

"Макар да имам надежди и мечти за палестинците, нито една от тях не включва нараняването на евреин", пише тя.

"Тероризирането на невинни хора не е в унисон и не носи никаква полза за движението "Свободна Палестина" - продължава тя. "Идеята, че това е така, подхранва болезнен, продължаващ десетилетия цикъл на ответни действия (от които никой невинен цивилен, палестинец или израелец, не заслужава да стане жертва) и спомага за затвърждаването на фалшивата идея, че да си за Палестина = антисемитски".

Джиджи - която е забранила коментарите към публикацията си - завърши, като отбеляза, че макар и "да са замесени много сложни, лични и валидни чувства", всички ние заслужаваме правото да живеем в мир.

"... Всеки човек заслужава основни права, отношение и сигурност; без значение от неговата националност, религия, етническа принадлежност или къде е роден."

От изненадващата атака на "Хамас“ срещу Израел на 7 октомври досега са загинали около 2670 палестинци.

Както Джиджи, така и сестра ѝ Бела Хадид от много години са защитници на Палестина. Въпреки това Бела все още не се е изказала за настоящата война, пише vesti.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (263):
31.05.2024 Израел предложи "всеобхватно" споразумение за прекратяване на огъня 
31.05.2024 Нетаняху "упълномощи преговорен екип", който да работи по плана за връщането на заложниците
21.05.2024 Милен Керемедчиев: Това предложение беше скандално и противоречиво, стотици хиляди жители са застрашени
20.05.2024 Жената на чаровника Клуни се оказа ключов свидетел срещу премиера на Израел  Бенямин Нетаняху
08.05.2024 Проф. Владимир Чуков: Това е безпрецедентно, досега не е имало толкова сложни военни действия
03.05.2024 МВнР издаде предупреждения за някои българи
Още новини от Любопитни новини:
Иво Аръков си стегна багажа
Шеф Андре Токев: Искам да разкажа моята история и да мотивирам хо...
Иванка Тръмп наруши мълчанието за присъдата на баща си
Бургаското Барби: Най-гадното е, когато някой ти пожелае смъртта ...
И Ергенът Евгени се подигра на Алек
Това растение е силно отровно, но се използва като съставка в раз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).