Заснеха пясъчен дявол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:48 / 12.08.2022
492
Необичайно природно явление - пясъчен дявол,  заснеха огнеборци в Североизточна Англия, след опустошителен горски пожар в района на Дърам. Пясъчните дяволи, наричани още "танцуващи дяволи", се образуват по същия начин като торнадото – от въртяща се колона въздух.

Пясъчните дяволи се срещат по-често в пустините. По-рядко могат да се образуват и в гористи местности, като скоростта на завихрянето на вятъра във фунията им може да достигне 27 километра в час, предава Нова тв.

Природният феномен, който обикновено се случва в горещо и ветровито време, не е обичаен за Англия. Страната обаче е обхваната от невиждани жеги това лято, като прогнозите са температурите  през следващите няколко дни да надвишат 30 градуса. Миналият месец живакът в термометрите отчете рекордните 40 градуса, посочва метеорологичната служба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков с нетърпими болки след претърпян инцидент
Нели Атанасова забранила на Антоанет Пепе да пазарува за бебето
Картина на Караваджо, която за малко не бе продадена за 1500 евро...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Нана с апетитно предложение за завръщане в "Съдебен спор"
Близка до кралското семейство: Принц Уилям и принцеса Кейт "преми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).