Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Здрава Каменова била женена наужким
Автор: Екип Burgas24.bg 20:30 / 21.05.2023Коментари (0)2523
©
Вълнуващо, вероятно малко смешно, може би с доза тъга, но едва ли чак драматично, би бил крайният резулат, ако Здрава Каменова вплете личния си любовен опит в пиесите или в скечовете, които създава. Вероятно ще е смесица, както често се получава в нейни текстове – хем е смешно, хем може да стане на моменти малко тягостно, понеже или ще те натъжи, или ще те подтикне към размисъл. Със сигурност обаче автобиографичен текст за романтичните приключения на актрисата-сценарист, която се занимава с още куп дейности, не би останал незабелязан. 

И как иначе, предвид, че Здрава, чиято смешна рубрика "Една жена..." в предаването "На кафе" по Нова тв й донесе допълнителна популярност, работи и с бившия си мъж, за когото бе женена наистина, и с настоящия си любим, за когото е омъжена наужким. При това тези творчески тандеми на Здрава са от доста време и са много успешни.

Съчетаването на работата и с бившия, и с настоящия, Здрава стартира в сериала "Откраднат живот", в който първо бе сред сценаристите, а после се включи от сезон 8 с ролята на д-р Кунка Атанасова. От трети сезон на поредицата, който се излъчва от пролетта на 2017 г., се включва и тогава вече бившият съпруг на актрисата – Кирил Бояджиев, с когото имат две деца – Калоян и Ивайла. Екранният Йосиф, спечелил сърцата на зрителите като добрия санитар, и Здрава вече били разведени, макар и сравнително отскоро.

В артистичните среди се говори, че актьорите слагат край на брака си някъде през 2016 г. В тази година Здрава вече работи усилено като сценарист в "Откраднат живот". В екипа е и бъдещият й любим – сценаристът Светослав Томов (На снимката горе). Двамата се венчаха наужким край морето през юли миналата година. Тогава, покрай разказите за романтичното събитие, се спомена за началото на връзката им. Създаде се впечатлението, че Здрава и Светослав са се влюбили някъде през 2016-а. Така че изглежда твърде възможно това да е годината, в която Здрава се развежда и открива новата си любов.

В каква последователност това се случва, е мистерия. Затова пък е ясно, че малко по-късно сериалът става нов повод за професионални отношения между Здрава и бившият й съпруг Кирил Бояджиев, когато той се присъединява към актьорския състав. Двамата вече работят заедно в театъра. Кирил е играл неведнъж в пиеси, писани от вече бившата му съпруга. По това време двамата все още били женени. След развода не прекратили съвместната си дейност. Актьорът пак представял моноспектакъла "Помощ, имам две деца!". Явно е доста успешен, защото продължава да го играе в Сатиричния театър.

"Как се преминава през раздяла: с благодарност към всичко преживяно и с надежда да е за добро за всички", споделя Здрава, която е и автор на детски книжки. Тя се врече във вечна вярност и любов на колегата си Светослав Томов през юли 2022 г. на сватбена церемония, измислена от приятелката им – радио водещата и актриса Богдана Трифонова. "Това е идеалният вариант за хора, които и искат, и не искат да сключат брак и го препоръчваме", заяви Здрава, малко след сключването на въображаем брак с любимия й.

Приключението започнало от Пловдив, където бъдещите младоженци и някои от сватбарите пристигнали с голяма част от украсата за тържеството. Здрава, Богдана и Стефания Колева играли спектакъла "Извънредно положение" в града на тепетата, след което пътуването продължило към Бургас, където купонът се състоял. Пристигнали по тъмно, така че подготовката започнала на сутринта. В украсата на купона се включили всички. Работата приключила с изработването на арката, под която влюбените щели да си кажат "да". Като използвали свински опашки, мъжете я оформили от дървета, изхвърлени от морето.

Сватбата била наужким, но пък не бил пропуснати важни ритуали. Като например този по искането на булката. Водила го Наталия Цекова – една от малкото актриси у нас от ромски етнос. Тя веднага влязла в роля, когато Светослав Томов дошъл да иска Здрава, която пък стояла в бунгалото, в което били отседнали. "Сутринта продадох две булки, остана ми една, застояла, нея ли я искаш?", попитала Наталия с подчертана интонация на ромка, невладееща добре българския език. Следвайки предварително съгласувания сценарий, Светослав извадил играчка-яхта, а после и самолет, давайки ги като дарове за булката. Щом стигнал до камъка с формата на сърце, пазарлъкът трябвало да спре. Така се били уговорили с Наталия.

Само че кумата – актрисата Яна Огнянова, не била разбрала и заявила: "Не я даваме!". Тя накрала всички мъже-сватбари начело с кандидат-младоженеца да правят лицеви опори. Чак тогава склонила да пусне булката. Тогава Богдана Трифонова, която измислила сватбената церемония, заявила, че има двама души, които страдат, заради предстоящата венчавка. Така че трябва да ги чуят, преди да си кажат "да".

Богдана завела Светослав и Здрава, както и сватбарите, в зала за прожекцията на филм, който била направила. В лентата Богдана уж интервюира певецът и актьор Хари Стайлс, когото бъдещата булка много харесва. Много страдам, заявил Стайлс, след умелото му озвучване на български език, понеже Здрава ще се жени за "някакъв Светльо". Последвало интервю с Шакира, която пък уж била съсипана след новината, че Светослав Томов ще се врече на нашенката. След като ги чухте, попитала накрая Богдана, все още ли искате да се жените? Здрава и Светослав потвърдили.

Вече под сватбената арка, следвайки напътствията-изненади на Богдана, двамата си казали "да" с обети – куплети от песни. Здрава рецитирала текста на песента на Владимир Ампов-Графа "Искам те", а Светослав – този на парче на любимата си група "Нова генерация".

Купонът продължил до изгрев. Всички се забавлявали, безгрижни като деца. Младоженците посрещнали слънцето, прегърнати, докато сватбари скачали в морето. Всички били толкова щастливи, че са успели да се съберат, което рядко се случвало в забързания им начин на живот, че поискали да повтарят сватбата всяка година. Нищо, че била наужким. "Повтаряне не на вричането, а на това, че приятелствата трябва да се пазят, въпреки трудното време, веднъж годишно да се събират, да посрещат слънцето, да забравят всички грижи", казва Здрава Каменова.

Майка й я кръстила на свекървата Здравка

Здрава Каменова е кръстена на баба си по бащина линия – Здравка. "Доста трудно съм се родила", признава актрисата. Майка й се мъчила 24 часа, като през това време се чудела как да прекрои името на свекървата Здравка, понеже не й допаднало съвсем. Накрая решила да е без "к", пише HotArena.

"Докторът уморен се навежда над майка ми и пита: "Как ще кръстим това хубаво момиче?". Тя казала: "Здрава!", и той: "За това тъпо име ли се мъчихме толкова време?", разказва с типичното си чувство за хумор Здрава.

Тъкмо баба Здравка я орисала да пише. Все й повтаряла, че ще стане писателка. Разказвали й, че и на прощъпулника, когато хванала писалка, баба й възкликнала: "Здрава Каменова, чудесно име за писателка". Каменова е презимето на актрисата. Фамилията й е Панталеева, което малко знаят. 

Скъсали я с невъзможната оценка 2,50 в НАТФИЗ 

"Хората не трябва да се отказват, дори когато другите твърят, че нещо според тях няма да се случи. Ние решаваме дали ще се случи!", убедена е Здрава от личен опит. И по-конкретно, когато вместо да я сломи, невъзможната оценка 2,50, която получила при първия опит да влезе в НАТФИЗ, мотивирала бъдещата актриса да не отстоява мечтата си.

Здрава се подготвяла по-дълго от всички останали за изпитите в академията. Толкова силно искала да е актриса. На изпитите обаче я скъсали с жестока оценка. "Можеха да ме скъсат с тройка, те обаче ме скъсаха примерно с 2,50 – никой почти никога не получава толкова ниска оценка. Това звучеше там на таблото пред НАТФИЗ като "Не опитвай отново!", споделяла е Здрава. Не се отказва и пробва пак още на следващата година. Приели я с най-високата оценка от целия кандидатстващ випуск.

Здрава завършва "Актьорско майсторство за куклен театър" при проф. Румен Рачев през 2002 г. Две години по-късно печели "Икар" за ролята си в "Карлсон и дреборъсчето". Следват още много успехи и сбъднати мечти.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: