Жена се среща с мъже във всяка страна, която посещава – вече има над 30 първи срещи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
19:32 / 03.04.2023
895
40-годишна американка реши да поеме на пътешествие в света и да си организира срещи с мъже във всяка от държавите, които посети.

До момента Лони Джеймс е била на 34 първи срещи в 19 страни, като използва приложения за запознанства като Tinder, Hinge и Bumble. 

В края на март 2022 г. тя се качва на първия си полет - от щата Вашингтон до Лондон. Взема със себе си спортен сак и дневна раница и поема по своя нетрадиционен маршрут, разказва bTV.

5-часов разговор за пътувания в Лондон

Няколко дни след като пристига в британската столица, Лони се свързва с мъж, който има двойно гражданство -  френско и британско, и също обича да пътува. Двамата изпиват няколко халби бира в клуб близо до "Тауър Бридж“ и прекарват пет часа заедно, в които споделят изживяванията си от предишни пътувания.

Това поставя начало на поредица от срещи, изпълнени с романтични ритуали, интриги, изненади и културен обмен.

Хранене след залез слънце Кайро

Лони има 13-часова среща в Кайро по време на свещения месец Рамадан. Това е първата ѝ среща с мюсюлманин, който я очарова с лъчезарната си усмивка и цитати от "Приятели“ в профила си в Тиндър. Когато се срещат, двамата заедно се хранят след залез слънце, спазвайки традициите на мюсюлманската култура.

"Никога досега не се бях срещала с мъж, който да полага толкова много усилия при първото ни виждане. Посетихме храмове, возихме се с рикша, гледахме вечерно шоу с танци в пустинята. Имаше много вкусна храна и беше толкова цветно. Опитвах нови неща и открих, че египетските гозби са невероятни“, споделя американката.

В Александрия - когато знаят, че никога повече няма да те видят 

Следващото ѝ виждане е с египтянин в Александрия, който ѝ споделя, че е сгоден, докато разказва и за копнежите си по стара любов.

"Той очевидно се нуждаеше от някой, който да го изслуша и аз бях безопасно пространство за него. Имала съм невероятно интимни и уязвими разговори с хора. Има нещо специално, което се случва, когато хората знаят, че никога повече няма да те видят“, споделя жената.

Със скутер във Верона

В италианския град Верона тя се среща с очарователен музикант на класическа музика, който ѝ показва нощната атмосфера на града в обиколка със скутера си.

Да нощуваш на пейка в магазин за парапланери в Турция

В Турция има неприятно изживяване с мъж, който се ядосва, когато тя отхвърля физическите му желания и я изоставя в магазина му за парапланеризъм, обещавайки да се върне. Той обаче не го направил, а Лони прекарва нощта на пейка в помещението.

Последвали са срещи в Йордания, Кипър, Швейцария, Франция, Италия, Словения, Норвегия, Исландия, Азорските острови, Мароко, Тунис, Мавритания, Сенегал, Гамбия, Намибия и Южна Африка.

Трикове с карти в Кейптаун

Последната ѝ уговорка с мъж е в Кейптаун, който извадил тесте карти по време на вечеря и ѝ представил триковете си на масата.

Чаша вино за 84 долара в Цюрих

Джеймс не се е чувствала застрашена на среща, но е имала няколко разочарования.

В Цюрих, например, мъжът, с когото излиза, я води на вечеря в скъп ресторант и въпреки възраженията ѝ поръчва храна с чаша вино за 84 долара.

Опознаване на човешки светове

Лони Джеймс разказва за совите преживявания в личния си блог и в профилите си във Фейсбук и Инстаграм.

Тя споделя, че всички срещи са я научили на нещо.

"В миналото гледах на срещите като на пропуск или провал, когато не продължат във времето. Сега осъзнавам стойността на това да се видя с някого. Просто се изпълвам с благодарност - за това, че някой е споделил историята си с теб и те е допуснал в света си“, допълва американката.

"Романтиката има най-различни форми. Не е задължително да е скъпа, няма определена формула, по която да се случва. Тя идва, когато има установена връзка и се действа преднамерено. Тя идва от човек, който ви изслушва, който се стреми да ви накара да се почувствате специален, който иска да предизвика усмивка на лицето ви с обмислен жест, който иска да знае какво мислите и се стреми да ви опознае истински“, казва Лони.

Алцхаймер и спестявания

Тя решила да опознае света след смъртта на майка си, която починала на 63 години. В продължение на 15 години обаче Лони я наблюдавала как се бори с Алцхаймер.

"Родителите ми бяха направили всичко необходимо според американската култура. Имаха брак и бяха отгледали три деца. Имаха добри работни места и изплатиха жилището си. Имаха големи планове за пенсионирането си, но майка ми не успя да стигне до него“, казва пътешественичката.

Джеймс, която не е омъжена и няма деца, започва да спестява за пътуването си две години преди смъртта на майка си. Тя се преместила от Сиатъл в Спокан, Вашингтон, където си наема по-евтин апартамент и си намира съквартирант.

По-късно тя продава вещите си и се премества да живее при родителите си, за да прекара време с болната си майка.

Лони не е имала възможност да сподели плановете си за пътуването си с нея, но си спомня ключов съвет, който тя ѝ дала, преди Алцхаймер да открадне способността ѝ да общува.

"Разказвах ѝ за мъж, когото харесвам, и тя ми каза да се уверя, че той обича пътуванията толкова, колкото и аз. Това за мен беше наистина въздействащо - въпреки състоянието майка ми осъзнаваше колко важно е това за мен“, споделя американката.

Мерки за безопасност

По време на пътуванията си Лони отсяда в хостели и Airbnb, при приятели и дори при приятели на нейни приятели.

40-годишната жена казва, че дългосрочното пътуване е много по-различно от отиването на почивка за седмица или две.

Като жена, пътуваща сама, внимавала за безопасността си. Тя споделя местоположението си с приятели, не прекалява с алкохола и никога не излиза без пълна батерия на телефона. Никога не позволява да я вземат от местата, на които е отседнала. Избира обществни места за срещите си.

Лони общува с мъже чрез приложенията за запознанства и не дава телефонния си номер, докато не се срещне лично с тях.

"Аз избирам с кого да говоря и къде да отида. Ако трябва да попитам за посоката, избирам да се обърна към семейство или към двойка. Мисля, че е по-вероятно някой неподходящ човек да избере мен, отколкото аз да се спра на такъв“, казва Лони.

Пътуването и срещите продължават

Приключението на Лони променя гледната ѝ точка за срещите.

От пролетта на 2022 г. все още не се е връщала в Америка. Планира още няколко месеца да попътува в Африка, преди да се отправи към Азия, Австралия и Южна Америка.

Иска да събере преживяванията си в книга, която едновременно да бъде забавна и образователна.

"Надявам се, че историите ми ще карат хората да се смеят, да мечтаят и да прекосяват океани, за да се срещнат с интересни личности по света“, казва американката.

Тя все още не е открила своя партньор, но казва, че е готова да започне живота си отново в друга държава. Засега се наслаждава на всеки момент от пътуването си.

"Обичам да опознавам различните раси, религии, музика, култура, знания и опит. Светът е толкова пъстър“, споделя още Лони.

Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).