Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Жестока трагедия бележи завинаги живота на наша легендарна водеща
Автор: Екип Burgas24.bg 10:49 / 12.08.2022Коментари (0)674
©
Всички мъже, белязали пътя на непрежалимата тв икона Бригита Чолакова, са вече покойници, казват нейни колеги от златната ера на БНТ. Докато е между живите, покойната говорителка, която издъхна само на 65 години през далечната 1999 г., минава под венчилото цели 3 пъти.

Първият й съпруг е Борис Николов, някогашна волейболна звезда в националния отбор. Именно спортът събира пътищата им с Чолакова, която на младини също била волейболистка. Когато се запознават, Николов е с 12 години по-възрастен от 20-годишната тогава Бригита, но осанката му е като на Ив Монтан.

Бракът им върви по мед и масло, докато в един момент тв легендата открито признава на съпруг №1, че е влюбена в друг и го моли да напусне общия им дом. Тя инициира развода, но и след раздялата двамата остават в добри отношения. Култов случай, който още се разказва от живите колеги на Гита, е как след съдебното дело двамата с Борис отишли в ресторант в центъра на София и се напили здраво.

Малко след раздялата им обаче първият съпруг на Чолакова внезапно умира. По това време тя вече е с мъжа, заради когото се развежда – известния музикант Христо Чолаков–Чандо. Когато се залюбват с телевизионната икона, Чандо също има жена до себе си, която е бременна и чака дете от него. Той успява да я убеди да направи аборт и я напуска, за да заживее с Бригита.

Говорителката дълго време се измъчвала от мисълта, че е станала причината те да махнат детето си, и смятала, че заради това прокоба е надвиснала над нея и я оставя до последно без поколение. Вторият й съпруг многократно й предлагал да си осиновят сираче, но тя категорично отказвала. Обичала децата на брат си и това й било достатъчно. С Чандо са безумно щастливи, но ги разделя ужасяваща трагедия.

Той загива в самолетната катастрофа на летище София през 1971-ва. Заедно с него живи изгарят и цяло съзвездие български знаменитости, сред които е и Паша Христова. След смъртта на Чандо Чолакова изпада в тежка депресия. По това време смятала, че няма да може да се влюби истински и осъзнала, че ако се омъжи, ще е брак по сметка. Така се взела със съпруг №3 – Дарчо Карагьозов, отново музикант.

В края на дните си иконата на БНТ откровено определя този брак като грешка и най-голямо разочарование. "След тази връзка се заклех никога повече да не се омъжвам. Само ще ви кажа, че кучето ми Ено беше много по-умно от мъжа ми", казва Бригита в едно от последните си интервюта.

Проблемите в брака им с Дарчо, който също вече не е между живите, били породени от неговия афинитет към чашката. Развеждайки се с него, говорителката повече не среща любовта. Последните си месеци изкарва в самота във вилата си в Панчарево, разчитайки финансово на малцината приятели, които има, пише "Ретро". Тя умира внезапно на 6 октомври 1999 г., без да е боледувала, като смъртта настъпва в съня й.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: