Златина Дукова: Културните прояви в Бургас не са отменени заради грипа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:56 / 26.01.2011
2098
Не се отменят културните и обществени мероприятия в Бургас, каза Златина Дукова, зам.- областен управител и председател на Кризисния щаб с борба с острите респираторни заболявания и грипа.

"Няма паника и отлив както по отношение на театрите, така и на изложбите, на представяне на книгите. Не мисля, че грипната епидемия ще се отрази на културния календар и на неговата посещаемост в града. Би било добре да се ограничат малко масовите прояви, защото това ограничава разпространението на вируса, но това е отношение на самите хора и на организаторите", каза още Дукова.

В понеделник на извънредното събрание на кризисния щаб с борба с острите респираторни заболявания и грипа са обсъждани мерките за разпространението на вируса. Едно от решенията е да се направи апел към хората да ограничат обществените си контакти през тези 10-тина дни. "Няма как насилствено да забраним движението по обществените места и прояви и разчитаме на личното отношение на хората. Бургазлии трудно откликват на подобни апели и призиви", добави председателят.

Тя каза, че засега не се налага свикването на кризисния щаб в края на седмицата. До тогава ще са ясни и данните за разпространението на грипа и за регистрираните болни.

"Мисля, че тези дни, които дадохме като мярка са достатъчни за спиране на разпространението на грипа. Но в петък ще имаме данните за посещаемостта на пациенти в болниците, така че ще можем да преценим какво да предприемем. Така или иначе няма какво повече да се направи. Това са обичайните мерки, които се вземат при поява на вирусна инфекция', каза още Дукова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Любопитни новини:
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).