Знаете ли защо през зимата таксиметровите шофьори прилагат този трик?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:43 / 29.01.2024
600
Как таксиметровите шофьори предотвратяват заледяването на предното стъкло. Тази "процедура“ не само не изисква никакви средства, но спестява време и нерви.

Таксиметровите водачи пътуват повече от другите, навъртайки по над сто хиляди километра годишно. От такива хора не е срамно да научите някои прости трикове, които да направят живота ви много по-лесен. Например, много от нас са се сблъсквали с дебел слой лед на предното стъкло, който може да се стопи при реални зимни температури за поне половин час, ако колата не е оборудвана с електрическо отопление на предното стъкло. 

Губите ценно време, за да размразите и изчистите ветроупорното стъкло. По-добре е обаче да използвате един от много полезен трик. За да не се налага да размразявате прозорците сутрин, достатъчно е вечерта, когато двигателят на колата току-що е изгаснал и стъклото е все още чисто, да покриете "предното стъкло“ с обикновен картон, който може винаги се намери на близкото сметище или в най-близкия магазин, пише AutoMedia.bg. 

Натиснете го с чистачките, за да не го отвее вятърът и си легнете да почивате с чиста съвест. Да, точно така, бързо и лесно. Тази абсолютно безплатна превантивна мярка ще ви позволи да спите малко по-дълго сутрин, да се къпете малко по-бавно и да отделите малко повече време на кафето и социалните мрежи. Нужно е само да намерите подходящ картон, което не е трудно да се направи. Пробвайте и ще се убедите. Към днешна дата може и да си закупите подобно покривало за предно стъкло.

Виж коментарите (0)

Още по темата (423):
28.05.2024 След като оцеля по чудо в Банско: Пострадалата англичанка иска пак на ски
21.04.2024 Снегът отново е тук!
17.04.2024 Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция
04.04.2024 Ето кои бяха най-посещаваните туристически дестинации у нас през зимния
сезон
24.03.2024 Не е за вярване, но снегът е все по-близо до България
20.03.2024 Над 320 хил. българи получиха помощ от държавата
Още новини от Любопитни новини:
Лили Иванова отслабна видимо
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Знаете ли защо една от най-големите италиански продукции се снима...
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Велико! Яни Янков е на финал в най-голямото музикално шоу на Балк...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).