150 евро глоба за изхвърлен фас в Рим

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:19 / 08.09.2015
1127
Рим е третият голям европейски град след Париж и Ротердам, която въвежда глоба за замърсяване с фасове, потвърдиха днес източници от ръководството на общината, цитирани от БТА.

В проекта за изменения в правилника за общинската полиция е записано, че "с оглед безопасността и съблюдаването на градско благоприличие не се разрешава хвърлянето на фасове и на каквито и да е тютюневи отпадъци на обществени места или на други места, отворени за публика".

Предвидената санкция е глоба в размер на 150 евро.

Ежегодно в италианската столица се събират около 4 милиарда фаса, от които 50 процента са изхвърлени директно на улицата, сочат данните от проучване на екологичното движение "Еко Италия солидале".

Спецификата на тютюневите отпадъци допълнително затруднява дейността на общинската фирма АМА ЕАД, която се грижи за чистотата на Рим. Тя е най-големият екологичен оператор в Италия със 7800 души персонал, който обслужва близо 3 милиона потребители.

АМА почиства улична мрежа с дължина 3370 километра на площ от 1285 квадратни километра, като годишно прибира 1 милион и 780 хиляди тона смет.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...
Фалира голяма модна верига
Ружа Игнатова крие палати в Дубай
Словашките власти призоваха за спокойствие, "страната е на ръба н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).