7 години от трагедията в р. Лим, при която загинаха 12 български деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:52 / 04.04.2011
1085
Навършват се 7 години от трагедията в река Лим, при която загинаха 12 български деца. Учениците се прибират от екскурзия в Дубровник. При катастрофата автобусът се спуска около 15 метра по стръмния бряг и пада в коритото на реката, близо до черногорския град Биело поле и сръбския град Приполе. Рейсът потъва за минути в придошлите води на реката.

За виновен за трагедията бе признат единият от шофьорите - Илия Измирлиев. Първоначално съдът го осъди на седем години лишаване от свобода, след обжалване обаче присъдата му бе намалена на четири години.

След трагедията парламентът забрани нощните преходи при ученическите екскурзии и въведе по-строги правила за тяхното провеждане. Родителите на загиналите деца учредиха фондация "Ангели от Лим". Всяка година през април фондацията организира Дни на "Ангелите от Лим".

На мястото на катастрофата, на брега на река Лим между Сърбия и Черна гора, беше издигнат мемориал в памет на децата, които представлява пречупени ангелски криле.

Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
13.12.2017 Шофьорът, карал автобуса от трагедията край Лим, почина зад волана
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).