Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Американците превръщат в атракция най-абсурдните си места
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 11.05.2021Коментари (0)803
Няма друга държава в света, която да има толкова голямо разнообразие от странни и шантави туристически атракции, като Съединените щати. Няма значение в кой щат се намирате, винаги ще намерите нещо удивително, което не сте подозирали, че може да съществува. Като атракциони, посветени на коса, хартия и дори ядрени отпадъци.

Ако можете да се сетите за нещо, най-вероятно то може да бъде открито в бекрайния "каталог“ от безумни туристически атракции.

БЛИЦ предостави подбор от най-невероятните неща, които в САЩ са се сетили да превърнат в места за туризъм и да печелят от тях.

Международен музей на банана

Според "Книгата на рекордите Гинес“, Международният музей на банана има най-голяма колекция, свързана с бананите. Това уникално място се намира в Мека, щата Калифорния.



Уверете се, че имате достатъчно време, тъй като там има над 25 000 експоната. Другите неща, които можете да правите, са да се облечете в забавни костюми на банани и да позирате за снимки пред гигантската статуя във формата на банан, да си купите сувенири и да се отбиете в банановия бар с известния им бананов шейк, сомашен сладолед и други вкусотии, информира travelsites.com.

Музей на чука

Чукът е един от най-често срещаните предмети в домакинствата и затова не бихте си представили, че някой би посветил цял музей на него. Но точно това ще откриете в Хайнес, Аляска.

Тук има над 2000 чука и свързани с тях артефакти. Общо се пазят над 8000 чука, което е най-голямата такава колекция в света. Тук ще откриете чук от епохата на Древен Рим и друг, който е изработвал Пирамидата на Микерин.

Арт музеят за тоалетни седалки на Барни Смит

Музеят, посветен на тоалетните седалки, е създаден от пенсиониран майстор водопроводчик. Той се намира в Сан Антонио, Тексас, и има близо 1500 седалки, които Барни Смит е превърнал в произведения на изкуството през годините.

Кархендж

Забавна реплика на прочутия Стоунхендж в Англия, Кархендс в Алайънс, Небраска, представлява скулптури, създадени от коли и авточасти. Атракцията е построена през 80-те годин ина 20-и век от Джим Рейндърс като паметник на баща му, който обожавал колите и всичко, свързано с тях.

Разположен в кръг, напомнящ на Стоунхендж, атракционът се състои от 39 американски ретро автомобила, всичко боядисани в матово сиво.

Ранчото с кадилаците

Друга уникална туристическа атракция, посветена на коли, е Ранчото с кадилаците. Ще го намерите покрай прочутото Шосе 66 в Амарило, Тексас и днес е една от най-знаковите крайпътни забележителности в страната.

Арт инсталацията е направена от 10 кадилака, всички боядисани разноцветно и с графити и полузабити с предницата в земята. Скулптурата е дело на Стенли Марш Трети - местен милионер, който избрал класическите модели от 1948-1963 г. – считани за "златния век“ на американските коли.

Приключенски маршрут и музей на ядрените отпадъци

Само в САЩ можете да откриете туристическа забележителност, посветена на ядрените отпадъци. Намиращият се в Мисури Приключенски маршрут и музей на ядрените отпадъци е информативно, историческо място, простиращо се на 50 акра, от което се откриват уникални гледки.

Приключението започва в информационния център, където ще разберете как се е зародило това място от най-голямата фабрика за експлозиви в страната до висока планина от радиоактивен уран, живак и динамит – всички погребани за ваша безопасност, разбира се. Сега районът е популярен за преходи, наблюдение на птици, наблюдение на звезди и още много други неща.

Кула за наблюдение на НЛО

Американците си падат по историите за НЛО и много от случаите на забелязани такива, за които ще прочетете в таблоидите или ще видите в Ютюб, са наблюдавани точно от това място: Джули Месолайн в Хупър, Колорадо. Кулата е построена тук заради енергийните вихрушки, открити в имота, и хората идват от близо и далеч. Те къмпингуват край наблюдателната кула и се опитват да осъществят контакт с други форми на живот.

Посетителите също така предлагат подаръци на извънземните, купуват си уникални сувенири и дори си организират сватби на тема НЛО.

Музей на косата на Лейла

Това е цял музей, посветен на коса, така че ако мисълта за топка косми ви кара да потрепервате, Музеят на косата на Лейла определено не е за вас. Ако можете да приемете идеята за стотици артефакти, свързани с косата, ще откриете, че музеят на Лейла всъщност е удивителен.

Разположен в Индипендънс, Мисури, това е единственият музей в света с над 2000 броя бижута и 600 различни венеца, всички направени от човешка коса. Голяма част от нея идва от Викторианската епоха, а там можете да намерите и експонати с коса, свързани със знаменитости като Мерилин Монро и Майкъл Джексън.

Най-големият шкаф с чекмеджета в света

Най-големият шкаф с чекмеджета в света в Хай Пойнт, Северна Каролина, е точно това, което си мислите – голям шкаф с чекмеджета. Това произведение е с височина 9,75 м и първоначално е създадено, за да почете града като "световна столица на мебелите“.

Сега е любима спирка за снимки за минувачите в района и напълно достойно за Инстаграм – има дори гигантски чорапи, подаващи се от чекмеджетата.

Гробището за вкусове на "Бен и Джери“

Едно от много места в Америка, посветени на десертите, Гробището за вкусове на "Бен и Джери“ в Уотърбъри, Върмонт, предлага забавление за цялото семейство. Компанията е лидер в производството на сладолед години наред и през това време е измисляла най-различни вкусове.

Докато някои от тях са станали популярни и любими, други не са успели да пробият. Гробището за вкусове отдава почит на тези, които никога не са стигнали до масово производство. Там ще видите умилителни надгробни камъни от смола, всеки от които показва вкуса и остроумна бележка за това "какъв живот е живял“.

Музей на лошото изкуство

Може да сте били в музей на изящните изкуства или на модерното изкуство, но попадали ли сте някога в музей на лошото изкуство? Сверете си часовника следващия път, когато се озовете в Масачузетс.

Тази институция, която е разположена на няколко различни места из щата, е посветена на съмнително доброто изкуство. Колекцията има около 600 експоната, но едва около 60 от тях се въртят по изложби в определено време.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: