Англичани питат за Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
15:35 / 18.05.2011
2388
От 11 май в най-големия и посещаван търговски център на град Лийдс (графство Западен Йоркшир) се провежда първото от поредицата интерактивни туристически изложения по програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА. Интересът на британските посетители към страната ни непрекъснато расте. Много от тях за първи път чуват за нея, но възможността да се запознаят на място с условията за туризъм и отдих ги настройва много позитивно и приятелски.

При изключителен интерес преминава презентирането на Община Бургас, която е сред първите, подкрепили програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА.

Българската експозиция е оформена с предоставени от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма рекламно-информационни материали. Търговският център е посещаван дневно от около 60 000 души (за 7-те дни на изложението се очакват над 350 000 посетители).

Посетителите са в процес на планиране на ваканциите си и своевременната информация е много полезна. Представители на различни нации искат да се докоснат до България и нейните зебележителности. Впечатлението е, че тези, които са ни посещавали вече, познават само Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена. Досега са пътували групово, но предпочитат сами да планират пътуванията в съответствие със собствените си интереси. Точно това им предлага програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА и презентирането на базата данни www.welcometobulgaria.info на интерактивното изложение. С голям интерес се посреща информацията за историческите и архитектурни обекти, за които тук се знае много малко. Семействата с малки деца предпочитат спокойни и сигурни места за отдих, а младите хора търсят курорти с обекти за развлечения и нови познанства.

Част от посетителите искат повече информация за мобилен туризъм - екскурзионни пътувания. Предпочитат да резервират нощувка със закуска и вечеря (НВ). Не липсват и критики - почивали вече България изразяват огорчение от храната при all inclusive. Имат желание преди да определят мястото за почивка, сами да изберат хотел за настаняването си и директно да направят резервациите. Интересуват се какви са директните полети до България, кои компании летят, как става трансферът летище - хотел.


Виж коментарите (5)
Още новини от Международни новини:
Около 20 яхти и платноходки изгоряха при голям пожар в яхтено при...
Путин готви военна офанзива през лятото, смята журналистът Валери...
Гърция с предупреждение: Следващите няколко дни ще е страшно!
ЕС одобри реформата в пакта за убежище и миграция
Любчо Нешков за новия президент на РСМ: Става дума за нещо много ...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).