Арестуваха популярен инфлуенсър заради трафик на хора и изнасилване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:53 / 30.12.2022
777
Андрю Тейт, британско-американски гражданин и бивш професионален кикбоксьор, предизвикващ разногласия в социалните медии, беше задържан заедно с брат си Тристан в окръг Илфов северно от Букурещ късно снощи по обвинения в трафик на хора и изнасилване, предаде Асошиейтед прес, като се позова на румънски медии.

По-рано инфлуенсърът беше блокиран от различни социални медийни платформи заради език на омразата по отношение на жените. 

Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) в Румъния заяви в късно изявление, че четирима заподозрени, включително двама британски граждани и двама румънци, са арестувани по обвинения в участие в организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване.

По информация на дирекцията, цитирана от АП, британските граждани са вербували жени, които са били подложени на "актове на физическо насилие и психическа принуда“,  били са сексуално експлоатирани от членове на групата и принудени да участват в порнография, предназначена да придобие "важни финансови облаги“, отбелязва агенцията.

В изявлението не се споменават имената на братята Тейт. Снимки, публикувани от румънски медии, показват как Тейт бива отведен с белезници от маскирани служители на реда.

Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма съобщи, че е идентифицирала шестима души, които са били сексуално експлоатирани от организираната престъпна група, и че пет къщи вчера са били обект на нападение. Заподозрените са задържани за 24 часа.

ДРПОПТ съобщи днес, че прокурорите са поискали от Букурещкия съд да удължи ареста на Андрю Тейт с 30 дни, предаде Ройтерс. 

По-рано тази седмица Тейт публикува в Туитър видео на планински район в Румъния, където се съобщава, че е живял през последните пет години.

Тази седмица Тейт влезе в словесна война с 19-годишната активистка за климата Грета Тунберг, след като сподели своя снимка в Туитър, на която стои до спортен автомобил "Бугати“ и се похвали, че притежава 33 автомобила.

Видеозапис от полицейската акция, придружаващ изявлението на агенцията за борба с организираната престъпност, показва няколко замъглени спортни коли, пачки пари и пистолет, допълва АП.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).