Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Авиокомпания "Germania" фалира!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 06.02.2019Коментари (2)1552
©
Германската туристическа авиокомпания Germania ("Германия") стана поредната жертва на затрудненията в сектора, след като изпадна в несъстоятелност и се принуди да отмени всичките си полети. Това съобщава "Ройтерс". Крахът за превозвача дойде, след като се оказа неспособен да си осигури финансиране.

37-те самолета на "Германия" предимно се използваха от немски туристи, пътуващи към дестинации в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Освен това, обаче, авиокомпанията летеше и до по-нетрадиционни места като Иран, Ирак и Армения. Годишно превозваше по 4 млн. души. Всички полети обаче са спрени от понеделник вечерта.

Федералната асоциация на германската авиоиндустрия обяви, че други компании, сред които "Кондор", "ТУИфлай" и "Луфтханза", ще предложат "специални цени" на блокираните пътници, които ще се наложи да платят от джоба си, за да се приберат в Германия. Към момента няма официална информация колко души са в това положение. "Германия" се оправдаха за ставащото с високите цени на горивата, силния долар, забавеното въвеждане в експлоатация на нови самолети и високите цени на поддръжката, като всичко това довело до ситуация, в която компанията спешно се е нуждаела от средства, каквито в крайна сметка не били намерени. Консервативният икономически министър Петер Алтмайер коментира пред "Ройтерс", че няма планове за спасяването на авиокомпанията.

Социалдемократите настояват за създаването на общоевропейска система, която да защитава правата на пътниците при банкрут на превозвача им. Това е пореден удар по индустрията през последните години. През 2017 г. втората по големина германска авиокомпания "Еър Берлин" също напусна пазара. Британската "Монарх Еърлайнс" и "Алиталия" са в несъстоятелност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само заради името трябваше да я спасят... :(
+2
 
 
Че аз откакто се помня цената на горивото е скъпо, долара беше и 2.20 преди 15-тина години, ремонт излиза колкото да си купя ново нещо. ......С една дума нищо не е мръднало от 30 години ама се оправдават за да отскубнат някой грош. И на мен ми трябва 1 билион за текущи сметки (казина, маркови коли, диаманти, яхти, самолети ),някой мераклия няма ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: