Автомобилни експерти предупредиха да не използваме в градината си гуми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:03 / 20.04.2023
466
Поставянето на стари автомобилни гуми като част от цветните лехи в градината или за ограждане на фиданки е опасно за здравето, това твърдят автомобилни експерти от германския институт Robert Koch.

Според експертите гумите се водят вредни за човешкото здраве и са класифицирани, като отпадък от клас 4, което представлява доста сериозна заплаха за здравето на човека и вреди на околната среда.

"Към този клас принадлежат много видове отпадъци, които определено не бихме искали да виждаме у дома, но по някаква причина хората не смятат гумите за опасни и масово ги използват в градините пред зомовете си“, казат от Robert Koch.

Експерттите отбелязат още, че постоянната близост до автомобилни гуми може да повлияе най-вече на развитието на респираторни заболявания. В заключение те добавят, че старите гуми трябва задължително да се предават за рециклиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Този известен плаж, любим на много българи, ще бъде затворен и та...
Над 300 милиона души, отдали се на тази хуманна професия, празнув...
Април е поредният месец с рекордни температури
Тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее във вла...
Изтеглят COVID ваксината на "Астра Зенека" в световен мащаб, прич...
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).