Байдън затвърди участието си в "тежката" надпревара с хитро продуцирано видео

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:24 / 25.04.2023
547
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви във вторник, че ще се кандидатира за втори мандат в Белия дом през 2024 г., решение, което ще провери дали американците са готови да дадат на 80-годишния демократ, който вече е най-възрастният американски президент, още четири години на поста, съобщава Ройтерс.

Байдън направи съобщението си в хитро продуциран видеоклип, пуснат от новия му предизборен екип, в който той заявява, че неговата работа е да защитава американската демокрация. Клипът започва с изображения от нападението на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. от поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп.

"Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка и все още сме. Не е време за самодоволство. Ето защо се кандидатирам за преизбиране", каза Байдън.

"Нека свършим тази работа. Знам, че можем", посочи още той.

Байдън описа републиканските платформи като заплахи за американската свобода, обещавайки да се бори срещу усилията за ограничаване на здравеопазването на жените, съкращаване на социалното осигуряване и забрана на книги, като същевременно обвини "MAGA екстремистите“. MAGA е акронимът на политическия лозунг "Направете Америка отново велика" на Тръмп (Make America Great Again), който може би ще бъде опонентът на Байдън от Републиканската партия на изборите през ноември 2024 г.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).