Без бой Станишев бе преизбран за лидер на европейските социалисти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:01 / 13.06.2015
1096
Без конкуренция бившият премиер Сергей Станишев беше преизбран вчера за лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и ще я ръководи и през следващите две години и половина, предадоха агенциите.

Конгресът на ПЕС се проведе в унгарската столица Будапеща, като мястото не е избрано случайно. Унгарският премиер Виктор Орбан, чиято партия е част от ЕНП - основният противник на ПЕС в ЕС, е често критикуван от Европейския съюз заради национализма, диктаторските си методи, с които ограничи свободата на словото и постави под изпитание демокрацията в страната.

"Тук сме, за да подкрепим унгарските социалисти в тяхната битка за отстояване на европейските и социалдемократическите ценности. Знаем колко е трудно", каза в словото си пред делегатите на конгреса Станишев. 

В речта си той попита дали може да сме безразлични, когато в Европа има "авторитарни режими, като в Унгария".

На практика Сергей Станишев беше преизбран на поста лидер на втората по големина партия в Европа без битка, след като единственият му конкурент - испанецът Eнрике Барон Креспо оттегли кандидатурата си, минути преди гласуването.

Бившият транспортен министър на Испания обяви, че е решил да не се бори за поста, след като от разговорите преди конгреса е усетил огромната подкрепа за досегашния лидер.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Отново арестуваха Грета Тунберг
Напук на високите цени, българите не спират да купуват имоти в Гъ...
Гърция не спира да се тресе! Регистрирани са 4 земетресения в рам...
Оправя ли се принцеса Кейт Мидълтън?
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).