Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Биткойн постави нов рекорд
Автор: Екип Burgas24.bg 15:23 / 11.03.2024Коментари (0)1154
©
Биткойн постави нов рекорд в понеделник, като надхвърли 71 000 долара за брой, предава Reuters. Най-популярната криптовалута не спира да расте, като последният тласък дойде от решението на британския финансов регулатор да позволи търговията с дигиталните активи.

В понеделник Органът за финансово поведение (FCA) обяви, че ще позволи на признати инвестиционни борси да търгуват книжа, обезпечени с крипто.

Биткойнът поскъпна с 5% до рекордните 71 677 долара за брой в европейската търговия, което изпрати печалбата на криптовалутата до 70% от началото на годината.

Най-ценната криптовалута в света беше подсилена от потока от пари в нови борсово търгувани спот биткойн фондове, както и от надеждите, че Федералният резерв скоро ще намали лихвените проценти.

Капиталовите потоци в 10-те най-големи борсово търгувани спот биткойн фонда в САЩ се забавиха до двуседмично дъно през седмицата до 8 март, достигайки почти 2 милиарда долара, според данни на LSEG.

Биткойн започна седмицата със скок, повличайки останалата част от криптовалутното пространство нагоре със себе си“, каза стратегът на DailyFX Ник Коули, цитиран от economic.bg.

Предлагането на биткойн, което е ограничено до 21 милиона монети, ще стане по-трудно през април, когато ще се случи така нареченото "разполовяване“. На всеки четири години скоростта, с която новите биткойни се "изкопават“, както и възнаграждението за криптокопачите, се намалява наполовина, което има тенденция да поддържа цената.

Излязлата по-рано новина, че LSE планира да приеме заявления за биткойн и етериум ETN през второто тримесечие може също да е помогнала за днешния тласък нагоре“, каза Коули.

Регулаторът на Обединеното кралство каза, че тези продукти ще бъдат достъпни само за професионални инвеститори, като инвестиционни посредници и кредитни институции, упълномощени да оперират на финансовите пазари, се казва в изявление на FCA.

Органът за финансово поведение предупреди, че криптоборсово търгуваните облигации (ETN) – облигации, емитирани от финансови институции, които проследяват представянето на базовите активи – вредят на инвеститорите на дребно.

Въпреки това търсенето се увеличава в инвестиционната общност.

Мениджърите на активи сега държат най-много позиции при биткойн фючърсите в историята, според седмични данни от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.

През седмицата до 5 март нетната дълга позиция, държана от мениджърите на активи – обикновено тълкувана като покриваща притежания на институционални инвеститори, като взаимни фондове и пенсионни фондове – нарасна до 15 531 лота на стойност 5.5 милиарда долара, на базата на текущата цена на биткойн.

Това е повече от дългите позиции, които мениджърите на активи държат в стерлинги, на стойност 2.78 милиарда долара, или мечата позиция, която държат в японската йена спрямо долара, на стойност 1.49 милиарда долара, според данни на LSEG.

Етерът се повиши с 2.1% до 4000 долара, което е около най-високото ниво от две години. Спекулациите, че американските регулатори може да одобрят листването на спот етер ETF тази година, повишиха цената със 75% тази година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: