Болниците във Франция вече са "удавени“ от прилива на болни от коронавирус

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:40 / 27.03.2020
1115
Париж очаква в следващите 24 до 48 часа да се изчерпи капацитета на всички болници за прием на нови пациенти, заболели от COVID-19. Това заяви ръководителят на Френската федерация на болниците, според която пикът не се очакваше да настъпи преди края на март.

Във френската столица и околностите в момента са над една четвърт от 29 хил. потвърдени случаи на настанени в болници. Почти 1300 от тях са в интензивни отделения. Починалите в страната са почти 1700.

"Очевидно ще се нуждаем от помощ в Ил дьо Франс (районът около Париж) заради случващото се на изток, което идва при нас“, заяви през телевизия BFM Фредерик Валту.

Той има предвид района Гранд Ест, в който се появи първото френско огнище и където болниците вече са "удавени“ от прилива на болни. Армията помага за прехвърлянето на някои от хората в критично състояние към други градове.

"Ще достигнем лимита си в следващите 24 до 48 часа. Ще се нуждаем от демонстриране на истинска солидарност между районите, болниците и прехвърлянето на пациенти към интензивните отделения“, допълни Валту. "Ако оставим болниците да се оправят сами, а всяка територия, отвоювана от епидемията, сама на себе си, значи ни предстои катастрофа.“

Властите в столицата трескаво търсят легла за интензивни грижи, кислородни апарати и медици, като се опитват да разпределят болните и из предградията, описва "Ройтерс“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).