Бракониери убиха два много редки бели жирафа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:26 / 11.03.2020
715
Бракониери са убили в североизточната част на Кения два много редки бели жирафа. Костите на майката и малкото й са били открити на територията на резервата Ишакбини Хиропа, който животните са обитавали, като се предполага, че останките са били там от поне четири месеца.

Службата за дивата природа в Кения беше повикана в резервата, след като било съобщено, че редките животни не са били забелязвани от доста време.

"За цяла Кения днешният ден се оказа изпълнен с печал, тъй като става дума за два много редки екземпляра", заяви Мохамед Ахмедноор, ръководител на резервата Ишакбини Хиропа. Сега в резервата е останал жив само един единствен такъв екземпляр.

За пръв белоснежната самка на жираф от Кения се превърна в световна знаменитост през 2017 година, когато водещи медии публикуваха нейни снимки.

Учените установиха, че в случая не става дума за албинос, а за особена мутация сред животните. Тя предизвиква частична депигментация на кожата и се проявява чрез образуване на бели петна.

Промяната на работата на гените на кенийската самка доведоха до това, че животното беше станало напълно бяло. Преди две години тя се сдоби с потомство - едно след друго й се родиха две белоснежни жирафчета. Сега майката и едното от тях са убити.

Бели жирафи бяха открити в Танзания и Етиопия, но и там те загинаха от ръката на бракониери.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta
Отиде си емблематичен холивудски актьор
Първите туристи в Гърция останаха неприятно изненадани от високит...
Земетресение близко до България
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).