Британците: Българите и румънците не са чак толкова добри в краденето на работни места

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:11 / 15.05.2014
629
Вчера бяха оповестени последните данни за трудовата заетост във Великобритания и познайте! Изглежда, българите и румънците не са чак толкова добри в краденето на работни места, както някои хора се опитаха да ни убедят. Когато в началото на годината ограниченията за имиграцията от България и Румъния паднаха, бяхме засипани с числа, които предсказваха някакъв имиграционен апокалипсис, коментира британският вестник The Independent.

Според едно изследване на Британската партия за независимост, след като вратите бъдат напълно отворени, 1,5 милиона румънци трябваше да нахлуят във Великобритания, "Мигрейшън уоч" пък предвиди влизането на 50 хиляди души на година.

Въпреки това последните данни на националната статистика показват, че след като всички ограничения са били премахнати в началото на годината, броят на българите и румънците се е понижил - от 144 на 140 хиляди души.

Освен това ръстът в броя на имигрантите от двете нации е бил доста по-голям през първото тримесечие на 2013 година, когато ограниченията все още са действали.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Наводненията в Германия взеха първата си жертва
Срути се жилищна сграда в Истанбул, има затрупани хора
Въведоха нова атракция по река Марица в любим на много българи гр...
Блинкен обсъжда прекратяването на огъня в Газа с външните министр...
Нетаняху "упълномощи преговорен екип", който да работи по плана з...
Признаха Доналд Тръмп за виновен по дело за финансови машинации, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).