Британците показаха среден пръст на Деня на влюбените

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:53 / 12.02.2020
782
Британците, на които им е дошло до гуша от романтичните клишета и от натиска да правят сантиментални жестове, са обявили бойкот на празника Свети Валентин, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА. 

Резултатите от проучване, направено от сайта за запознанства Happn, показват, че само един на десет души има готовност да демонстрира романтичната си страна в Деня на влюбените.

Повечето жители на Острова са на мнение, че празничната романтика е отживелица и загуба на пари. Около 70 процента от анкетираните признават, че Денят на Свети Валентин им излиза твърде скъпо.

Две трети от представителите на поколението Y не възнамеряват да пращат валентинки за празника. Според 40 на сто тази практика облагодетелства основно производителите на картички. Милениалите освен това смятат за старомодни кавалерски жестове като носенето на подарък или придърпването на стола, за да седне дамата.

"Въпреки че резултатите могат да се сторят потискащи на заклетите романтици, истината е, че хората не желаят да се чувстват притиснати от един-единствен ден в календара, за да засвидетелстват любовта си. Социалният натиск утежнява и положението на необвързаните хора, карайки ги да занижат самооценката си. Тази година забравете за сърчицата и цветята и независимо дали сте с партньора си или таите надежда за романтика, не забравяйте да насочите вниманието към най-важната любов в живота си - тази към себе си", отбелязват авторите на проучването.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
14.02.2020 Какво се случва с влюбените гълъбчета след романтичното предложение за
брак?
14.02.2020 Два повода за празнуване днес - Трифон Зарезан и Свети Валентин
14.02.2020 Трифон Зарезан срещу Свети Валентин - кой празник предпочитате?
10.02.2020 Изненадай любимия: Купи му положителен тест за бременност
05.02.2020 Хотел предлага стаи за правене на бебета
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).