България щяла да купува подводници от Норвегия и Италия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
21:35 / 09.08.2020
911
До октомври вероятно ще бъде подписан договорът с немската фирма, спечелила конкурса за изграждане на два многоцелеви патрулни кораби за ВМС, в момента се водят преговори с Норвегия и Италия за купуване на две подводници "втора ръка", за да се възстанови подводни яни флот. 

Преди да се стигне до подписването на договор за строежа на двата нови модулни патрулни кораба за ВМС трябва да приключим преговорите, коментира още той. Министърът изрази надежда, че следващите няколко месеца, най-късно до октомври, той ще бъде подписан. И двата кораба ще се строят във Варна, Каракачанов припомни, че нашето условие е било минимум единият от тях да се строи в България. Според него, при строежа у нас страната ни ще ползва "бонус", тъй като 40 процента от парите са за грубата работа по изграждане на корпусите на плавателните съдове, т.е. това са пари, които ще останат в българската икономика.

Ремонтите на корабите също са в движение, а забавянето е заради процедурите, каза още министърът. По думите му през последните три години са дадени много повече пари за ремонти и поддръжка на съдовете в морския флот, отколкото през последните 30 години, предаде БТА.

Това съобщи във Варна вицепремиерът и министър на отблраната Красимир Каракачанов, който присъства на тържествата, посветени на 141-годишнината от създаването на военнния ни флот  на Морската гара във Варна. Той обясни:

 

22-ма курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" получиха дипломите си и първото си офицерско звание,първенец на випуска е лейтенант Атанас Цветков от Търговище.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).