Българка осъди британския си шеф за трудова злополука

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:32 / 25.11.2014
851
Българка успя да осъди британския си работодател за трудова злополука и прибра 7500 лири обезщетение. Мариана Димитрова живее и работи от 7 години във Великобритания. Изхранва се като супервайзър в пералня в Лондон. Преди няколко месеца, докато била на смяна и извършвала редовните си задължения, жената се спънала в неравния под и си счупила глезена.

Инцидентът не само предизвикал огромна болка и неудобство, но и направил Димитрова нетрудоспособна за цели 8 седмици.

"Случи се, докато пренасях чанта, пълна с кърпи", разказва нашенката. Освен паниката и болката най-много я тревожел фактът, че не знае как ще се издържа, без да работи.

В английското трудово право всеки работодател е длъжен да се грижи за здравето на своите работници и правилата се следват строго. Затова пострадалата спешно се свързала с българска правна компания в британската столица, която взема комисиона само при спечелен случай.

Цялата подготовка на иска минала на български език. А в крайна сметка Димитрова успяла да осъди работодателя си, като обезщетението, което получила, било на стойност 7500 лири.

"Разправията трая два месеца и половина, но с парите успях да покрия дълговете към приятели, които ми помогнаха да оцелея и да си стъпя на краката след инцидента", споделя Мариана.

Миналата година друг нашенец на Острова успя да защити правата си пред Темида срещу своя работодател. Тогава Петко Георгиев осъди шефа си заради обида, дискриминация на расова основа и липса на писмен договор за работа.

Перипетиите на гурбетчията ни бяха точно в разгара на мощната антибългарска вълна във Великобритания покрай пълното отваряне на границите за трудови мигранти.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).