Български евродепутат с остра реакция по темата за "зелената" енергия

Автор: Росица Лаханова
Коментари (0)
19:48 / 19.04.2023
737
С остра реакция срещу опитите да се ограничи ядрената енергия в Европа за сметка на т.нар. "зелена енергия" от възобновяеми източници излезе българският евродепутат Ангел Джамбазки. Това научаваме от негова публикация във Facebook.

На заседание в Европарламента, на което, въпреки важната тема за разглеждане, са присъствали едва 20-тина евродепутати, Джамбазки каза:

"Уважаеми цели 20-тина заинтересовани колеги в залата, не може да има енергийна независимост и сигурност, без да има сигурен източник на тази енергия. Съвсем очевидно е, че вятърът не духа постоянно, както слънцето през нощта понякога залязва, колеги. Така че не могат да работят 24 часа слънчевите батерии, произведени в Китай. Вятърът също е непостоянен и не може да се разчита на него да произвежда непрекъснато енергия".

По думите му, такава енергия може да произвеждат мощности, на които може да се разчита и които са предвидими, е ядрената енергия: "Същата тази енергетика, която тук, колеги в залата, системно, последователно унищожават, водени от някаква своя зелена утопия или мотивирани от производителите на слънчеви батерии, вятърни перки и на други такива пособия".

"Докато се води такава политика, докато има такава шизофрения тук, в тази зала и в Европейската комисия, Европейският съюз и държавите му членове ще бъдат зависими от външни носители и външни източници, а ние тук ще продължаваме да си "чешем езиците", да ме прощават преводачите. Благодаря ви", допълва Джамбазки.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (70):
29.04.2024 КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
29.04.2024 ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата
25.04.2024 Либерализацията на пазара на тока се отлага с една година
25.04.2024 Президентът на КТ "Подкрепа" : Сръбски електроцентрали си купуват въглища от "Мини Марица-изток", правят ток и ни го продават
25.04.2024 Енергетиците и миньори блокираха центъра на София
19.04.2024 БСП сезират и българската, и европейската прокуратура заради договора с
"Боташ"
Още новини от Международни новини:
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).