Бургаското летище в Топ 10 на престижна класация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:56 / 14.04.2014
569
Летище "Чанги" в Сингапур и през 2014 г. остава най-доброто в света за втора поредна година, показва класацията на консултанската компания Skytrax, една от най-авторитетните в света на въздухоплаването. Сингапурският аеропорт е бил начело общо три пъти в подредбата, която се прави от 2009 г. насам, измествайки основния си конкурент - сеулския "Инчеон", който за втора година поред остава втори.

На трето място през 2014 г. е летището в Мюнхен, което за година се е изкачило три места напред и вече е най-доброто летище в Европа.

Класацията е направена въз основа на мненията на 13 млн. пътници от 110 националности и обхваща над 400 летища в света. За първи път в нея попадат и трите водещи аеропорта от България - в София, Варна и Бургас, които завършват десетката най-добри в Източна Европа. Причината обаче е, че сега класацията е по-подробна, докато в предишните издания се обявяваха между един и трима регионални победители.

Позицията на лидера "Чанги" е аргументирана с високото ниво на обслужване, спазването на стандартите за качество, удобствата, които са все повече ценени от пътуващите, коментира генералният директор на "Скайтракс" Едуард Плейстед. "Чанги" показва как престоят на едно летище може да бъде и приятен - освен стандартните услуги Чанги предлага басейн, кинозала и дори собствена градина.

След Чанги, Сингапур, се нареждат: Инчеон, Сеул; Мюнхен, Германия; Хонконг; Шипхол, Амстердам; Ханеда, Токио; Пекин; Цюрих; Ванкувър; Хийтроу, Лондон.

Топ 10 в Източна Европа води будапещенското "Ференц Лист", следвано от киевското "Бориспол" и "Ленард Мери" в Талин. Летищата в София, Варна и Бургас завършват регионалната десетка, изпреварени във възходящ ред от Тбилиси, Белград Братислава и Рига.

Според авторите на класацията най-добро за пазаруване е лондонското "Хийтроу", най-добрите мерки за сигурност са в Копенхаген, най-големи удобства за транзитно пътуващите предлага "Инчеон", най-чисто е токийското "Ханеда", а най-добре се обслужва багажът в Хонконг. "Станстед" в Лондон запазва лидерската си позиция сред летищата, обслужващи нискотарифни авиокомпании.

Източник: КРОСС


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Световен лидер продава своя компания за 3,5 милиарда евро
Още една българка покори Еверест
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).