Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Един най-могъщите мъже в света празнува рожден ден днес
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 07.10.2020Коментари (0)548
©
Руският президент Владимир Путин днес навършва 68 години. Както съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, през първата половина на деня Путин ще се занимава с текущите държавни дела и ще проведе редица международни телефонни разговори със световни лидери. Всички те логично ще го поздравят и за рождения ден.

Според Песков руският лидер "по традиция“ ще посвети останалата част от деня на приятелите си, роднитите и близките. 

Миналата година Владимир Владимирович прекара рождения си ден в тайгата в компанията на министъра на отбраната Сергей Шойгу. Президентът се любуваше на сибирския пейзаж, събираше гъби и като сувенир си взе шишарка.

Путин е роден в Ленинград (днес Санкт Петербург). Той е късно дете в семейството – 2 братя са починали през войната. Завършва "Право“ в Ленинградския държавен университет, след което постъпва на работа в Комитета за държавна сигурност (КГБ).

От 1985 г. работи за КГБ в ГДР. След завръщането си в Русия през 1990 г. работи в родния си град като служител в университет, съветник по чуждестранните инвестиции на кмета Анатолий Собчак и заместник-кмет. Официално напуска КГБ след опита за преврат през август 1991 г.

След 1996 г. се премества в Москва и заема второстепенни постове в администрацията на Борис Елцин.

През 1997 г. става заместник-директор на администрацията на президента. Година по-късно е назначен за директор на Федералната служба за сигурност на Русия.

През 1999 г. става секретар на Съвета за сигурност на Русия, а няколко месеца по-късно и министър-председател на Русия. От декември същата година изпълнява длъжността президент на Русия.

През 2000 г. е избран за държавен глава, а през 2004 г. е преизбран за втори мандат. След това той стана премиер за четири години – период, в който конституцията бе променена и президентският мандат бе удължен на 6 години.През 2012 г. Путин отново е избран за президент, а през 2018 г. преизбран отново.

Руският президент Владимир Путин е изключително интересна и всестранно развита личност. Извън служебните задължения той обича да разпуска с различни интересни занимания, някои от тях и доста екстремни. Бойните изкуства са неговата най-голяма и отдавнашна страст.

Майстор е на спорта по самбо (1973 г.) и джудо (1975 г.) Той смята, че те формират знания, способности и умения, от които се нуждае всеки политик. Руският президент признава и, че страшно много харесва да кара ски, като предпочита руските писти.

Путин е запален и по хокей на лед и то от сравнително скоро. През 2011 г. той публично обещава, че ще се научи да кара и така прекарва два месеца в обучение при известния хокеист Алексей Касатонов.

Руският президент обожава животните и то най-вече в естествената им среда. Той участва в много научни проекти, свързани с животните. Председател е на Настоятелството на Руското географско дружество и активно се занимава със защитата на редки видове. Животинските видове под негово лично покровителство са амурски тигър, бял кит, полярна мечка и снежен леопард. Путин е и изключителен фен на автомобилите, като предпочита руските.

Въпреки натовареното си ежедневие, Путин успява да намери време за почивка, някъде възможно най-далеч от нещата, свързани с управлението на страната. Но тъй като това се случва много рядко, той се опитва да прекара кратките си почивки възможно най-ефективно. Той твърдо вярва, че промяната на мястото и различната дейност са най-добрият вид почивка. Риболовът е едно от любимите хобита на руския президент.

Той е особен любител на риболова в Русия. Язденето сред природата и конете са другата страст на руския президент. Той се чувства уверен в седлото и винаги, когато успее да намери време, се отдава и на това свое любимо хоби.

През август 2009 г., по време на еднодневната си почивка в Тува, Владимир Путин остава в палатков лагер на брега на река Хемчик. От там той тръгва и на рафтинг с надуваема гумена лодка. Това се превръща в поредната му страст.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: