Експерти посочиха най-стабилните валути в света

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:41 / 29.08.2015
1478
В условията на финансова нестабилност все по-важен става въпросът в каква валута да държим парите си. Именно това са анализирали в специализирания сайт instaforex, определяйки кои национални валути са най-стабилни поне в средносрочен план.

На първо място експертите поставят американския долар. В перспектива се очаква поскъпването му, след като от месеци се говори за повишаване на основната лихва в САЩ от Федералния резерв още през септември.

На второ място е швейцарският франк. Това е валутата на страна с най-ниска инфлация в света и след отвързването си от еврото чувствително поскъпна. Перспективите за такова развитие остават в сила.

Третото място е за националната валута на Норвегия. Тук обаче има едно "ако". Страната силно зависи от продажбата на петрол и ако понижението на цената на барел петрол продължи, възможно е това да се отрази и на валутата на Норвегия.

На следващо място е канадският долар, който може да се окаже печелившата валута от ръста на американската икономика.

Следва японската йена, въпреки че в момента Централната банка на страната се стреми да увеличи инфлацията, печатайки нови банкноти.

Шестото място е за британската лира. Според икономисти, тази валута може да стане много привлекателна за инвеститорите, ако продължи притока на свежи пари на пазара за недвижимости във Великобритания.


Виж коментарите (5)
Още новини от Международни новини:
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...
Земетресение близо до България късно снощи
В Гърция е страшно
Вижте кои са най-безопасните места, ако започне Трета световна во...
В Гърция бият тревога
Осъществи се голяма газова сделка между турската "Боташ" и америк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).