Екстравагантна идея: Да се имунизират антиваксърите, докато спят

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:27 / 03.11.2021
650
Президентът на Филипините Родриго Дутерте просто се е пошегувал, когато предложил да се поставя ваксина срещу ковид на хора, докато спят, ако се колебаят дали да се имунизират, каза днес неговият говорител Хари Роке, предава ДПА, цитирани от БТА.

Роке обясни, че Дутерте си направил шега, за да ободри присъстващите на среднощното правителствено заседание в понеделник, част от което бе излъчено по телевизията.

"Тези заседания са много дълги и вие виждате само част от тях. За да не заспим, имаме нужда от някакви шеги", заяви говорителят на филипинския президент.

Дутерте направи предложението, докато изразяваше разочарованието си от продължаващото разпространяване на коронавируса, с който от миналата година във Филипините са се заразили над 2,69 милиона души. Повече от 40 200 човека са починали от ковид в страната, по данни на министерството на здравеопазването.

Зная, че много хора все още не искат да се ваксинират. Това е проблемът, каза Дутерте.

Филипинският президент изтъкна, че властите в селските райони трябва да издирват хора, които се колебаят за ваксината, да влизат в техните домове, докато спят, и да им поставят инжекция. Аз ще съм начело на тази акция, каза Дутерте.

Повече от 25,5 милиона филипинци, или 23 на сто от населението на страната, са напълно ваксинирани, откакто кампанията започна през март.

Докато всеки ден във Филипините са регистрирани хиляди новозаразени, национална оперативна група за борба с коронавируса смекчи допълнително ограниченията в района на столицата Манила и други части от страната.

Киносалоните, козметичните салони, туристически атракции на закрито и местата за отдих ще имат право да работят, считано от събота, но с намален капацитет от 30 на сто, каза Роке. Той добави, че само хора, които са напълно ваксинирани, ще могат да ползват тези услуги.

Правителството отмени и изискването за карантина на напълно ваксинираните пътници от 49 държави, където броят на случаите на заразяване е нисък. Сред тях са Нова Зеландия, Тайван и Китай.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14362):
07.05.2024 Два нови щама на COVID-19, може да се усъмните за тях заради 10 грипоподобни симптома
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
Още новини от Международни новини:
"Масажира" жени и ги снима: Българин е обвинен в сексуален тормоз...
Любимата напитка ще поскъпне драстично
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).