Ескобар: България няма да поставя нови условия към РСМ

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
18:21 / 04.11.2023
338
Заместник-помощник държавният секретар на САЩ, отговарящ за Западните Балкани, Габриел Ескобар в телефонно интервю за The Voice of America e заявил, че българските му колеги са го уверили, че нямат намерение да поставят повече условия на Северна Македония за присъединяването на страната към ЕС, цитира македонският Канал 5.

Ескобар е подчертал, че не става дума за гаранции, а само за уверение от страна на България, че иска да види региона да върви напред по европейския път, допълва македонската медия.

"Проведох разговори с българските ми колеги и те ме увериха, че нямат намерение да добавят повече условия. Те биха искали да видят напредък по пътната карта, която вече е налице. И искаме да сме сигурни, че можем да работим с всички страни, за да гарантираме, че тези условия са изпълнени. Но трябва да бъде така, за да се базираме на факти и да основаваме в съществуващите задължения, за да гарантираме, че Северна Македония ще може да продължи напред в процеса на присъединяване към ЕС“, е коментирал Ескобар.

На въпроса на журналиста дали това означава, че няма да има нови изисквания от страна на България, дали са изпълнени всички условия, Ескобар е отговорил: "Така го изтълкувах".

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
06.02.2024 Предлагат Желязко Радуков за посланик на България в РСМ
25.01.2024 Димитър Ковачевски подава оставка: ВМРО-ДПМНЕ предложи кандидат за техническо правителство
09.01.2024 Пендиков сравнява ситуацията в РСМ с лагерите на смъртта на Югославия, иска съдействие от българските власти и ЕС
27.11.2023 Вучич: Българите се оплакват, защото сме по-популярни от тях в Македония
17.11.2023 Ковачевски се закани: България и ЕС въведоха незаконен данък върху транзита на руски газ, няма да оставим нещата така
02.10.2023 Маричич: България има най-малкото право да поставя условия към РСМ
Още новини от Международни новини:
Проф. Владимир Чуков: Това е безпрецедентно, досега не е имало то...
Удариха бившия кмет на Берлин с чанта
Този известен плаж, любим на много българи, ще бъде затворен и та...
Над 300 милиона души, отдали се на тази хуманна професия, празнув...
Април е поредният месец с рекордни температури
Тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее във вла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).