Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европейските зелени ще се борят за по-зелена и по-социална Европа в следващия Европарламент
Автор: Самуил Иванов 22:29 / 03.05.2024Коментари (0)1220
Европейската зелена партия ще се бори за икономическия просперитет, социалната сигурност и реформирането на земеделския сектор в Европа. ЕЗП застава зад политиките на "Зелена" и "Социална сделка", които трябва да станат реалност чрез огромни инвестиции в зеления преход, като едновременно с това се повишава жизнения стандарт на всички граждани в ЕС.

Партията откри своята кампания за предстоящите Европейски избори, които ще се проведат на 9 юни тази година. Девизът им предстоящия вот е Choose Courage (бел. от ред. - Избери Смелостта).

Събитието се състои в сърцето на Белгия, а именно Брюксел.

Европейската зелена партия залага на формулата на съпредседателството. Водещите кандидати (бел. от ред. – т.нар. Spitzenkandidat) са Бас Ейкхаут и Тери Райнтке. Двамата влизат в надпреварата за най-висшия пост в Европейския съюз – председател на Европейската комисия.

Водач на евролистата на "Зелено движение" ще бъде Борислав Сандов - бивш министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков, а по настоящем член на партията. 

Бас Ейкхаут има близо 15-годишен опит в Европейския парламент. Той влиза за първи път през 2009 година, издигнат от нидерландската зелена партия – Groenlinks. Неговата експертиза като еколог му дава възможността през всички тези години да защитава каузите, свързани с околната среда и зеления преход.

"Влизам в кампанията за зелена и социална Европа, която цени своето многообразие и застава зад принципите на равноправието за всички. Заедно можем да победим неравенствата и несправедливостите“, заявява Бас Ейкхаут.

Тери Райнтке е родена в Рурската област в Германия. Тя се присъединява към Европейския парламент през 2014 година. Оттогава досега тя е успяла да изгради имиджа си като компетентен политик, способен да създава мостове и да преговаря в трудни ситуации. От 2022 Тери Райнтке оглавява групата на Зелените в Европейския парламент.

"Трябва да се изправим срещу климатичната криза. Трябва да се изправим срещу увеличаващото се разделение между малко на брой, но много богати хора и много други, които едвам успяват да се справят с предизвикателствата. Трябва да устоим на офанзивата срещу нашата демокрация. Трябва да се борим за зеленото бъдеще на Европа“, заявява Тери Райнтке.

Кои са приоритетите на Европейската зелена партия?

ЕЗП застава зад идеята за икономическия просперитет и социалната сигурност, които те определят като едни от най-важните стълбове за бъдещето на демокрацията в Европа. Те смятат, че бъдещите лидери на Европейския съюз трябва да заложат на "Зелената" и "Социалната сделка".

Според тях именно "Зелената" и "Социалната сделка" единствено могат да гарантират конкурентоспособността в ЕС и поддържането на добър стандарт на живот, докато едновременно с това се провеждат политики по защита на климата и опазването на околната среда.

Освен всичко това Европейската зелена партия застава зад принципите на защита на човешките права и демокрацията, отстояване на правата хората с различна сексуална ориентация, мира, глобалната справедливост и много други.

От ЕЗП приоритизират изключително високо бъдещето на земеделския сектор в ЕС и са категорични, че трябва да бъдат направени фундаментални промени. Те смятат, че всички граждани на ЕС трябва да имат достъп до възобновяеми енергийни източници, освен това – Европа да бъде свързана в инфраструктурен съюз, правата на работещите да бъдат защитавани справедливо и много други.

По отношение на външнополитическите теми от ЕЗП категорично осъждат агресията на Руската федерация в Украйна и застават зад желанието на Киев да се присъедини към ЕС. Те поставят правото на самоопределяне сред водещите си приоритети и подкрепят всички страни, тръгнали по своя път на демократизация.

Друг проблем, с който ЕЗП заявява, че ще се справи е нарастващите крайнодесни течения, както и хибридната война, чрез която се разпространяват множество пропагандни и популистки лозунги.



Още по темата: общо новини по темата: 21
17.05.2024 »
15.05.2024 »
14.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
01.05.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: