Германия планира частично да легализира канабиса за развлекателни цели

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:27 / 12.04.2023
391
Правителството на Германия представи планове за легализиране на канабиса, които ще позволят отглеждане от частни лица и дистрибуция чрез неправителствени организации, но не и широка достъпност на лекия наркотик чрез продажби в магазини. Планираното законодателство предвижда и пилотен проект за малък брой лицензирани магазини в някои региони, за да се проучат последиците, които може да окаже търговска верига за доставки на канабис за развлекателни цели върху общественото здраве, защитата на непълнолетните и пазара на черно. 

До края на годината канабисът за развлекателни цели в Германия ще бъде узаконен, каза министърът на селското стопанство Джем Йоздемир. Законно ще бъде придобиването и притежанието на до 25 грама канабис за развлекателни цели за лична употреба. 

"Досегашната политика за канабиса се провали. Трябва да поемем по нови пътища", посочи здравният министър Карл Лаутербах.

Преди днешното предложение Берлин води преговори с Европейската комисия по основополагащ документ, който германското правителство прие през октомври. 

Редица европейски страни, сред които Германия, вече легализираха канабиса за ограничена медицинска употреба. Други го декриминализираха на общо основание, макар и да не го узакониха изрично, съобщават от БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).