Германия затваря врати за гурбетчии от Балканите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:37 / 27.08.2015
1505
Германия затваря врати за гурбетчии от Балканите. Това стана ясно от думите на канцлера Ангела Меркел, която призова икономическите мигранти от страните от региона, в който се намира и България, да не си правят труда да идват в Германия, защото шансът им да получат разрешение за пребиваване и работа бил минимален, пише "Монитор". 

"Приоритет на страната става справянето с бежанската вълна от Близкия изток. Иначе няма да успеем да помагаме на онези, които наистина се нуждаят", добави Меркел.

Думите на германския канцлер са насочени основно към икономически мигранти, които разчитат на това да заминат за богатата западна държава, където дори и да не си намерят работа, да се възползват от големите социални помощи.
Българският външен министър Даниел Митов също коментира преди ден, че наред с бежанците, които бягат от войната, имигрантският поток е пълен и с икономически преселници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).