Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Грета Тунберг: Политиците трябва да започнат да се вслушват в науката
Автор: Екип Burgas24.bg 23:12 / 30.10.2019Коментари (7)1045
©
Движението за климата не се нуждае от повече награди. Това, от което имаме нужда, е политиците да започнат да се вслушват в науката", това написа Грета Тунберг в Instagram, отказвайки Скандинавската награда за околна среда. Тя върви с парично възнаграждение от около 40 хил. евро.

Наградата се връчва от 87 членове на Скандинавския съвет, формиран от всички скандинавски държави, включително и дома на Грета - Швеция.

16-годишната активистка благодари на съвета за честта, но не спести критиките си. Тя заяви, че скандинавските държави "се хвалели" с успеха на комбинираната политика срещу промените в климата, но истината била, че "те не са направили нищо".

"В Швеция ние живеем все едно имаме още 4 планети според WWF. Същото важи за целия скандинавски регион. В Норвегия, например, държавата даде рекордна сума пари, за да търси още нефт и газ. Новооткритият завод ще произвежда твърди горива в следващите 50 години. Нефт и газ, които ще генерират 1,3 тона въглеродни емисии", пише Грета и припомня, че именно тези емисии трябва да бъдат във възможно най-малко количество.

"Ние принадлежим към страните, които са способни да направят най-много. И все пак, те не вършат нищо", категорична е Тунберг в поста си в Instagram.

"Докато не започнете да действате според думите на науката, за да спрем покачването на температурата с 2 градуса, няма да приема наградата на Скандинавския съвет, нито сумата от 500 хил. шведски крони", заявява Грета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.11.2019 г.
0
 
 
И ти трябва да слушаш науката… айде марш обратно на даскало! Сега Сќ ръкопляскат, защото е на 16 години, но след не повече от петилетка, вече ще е за присмех, ако продължава да говори както е в момента неосведомена на ава, дето вика баба ми. Има толкова неща, които биха Сќ били идиотски ясни, ако не беше бягала от даскало за да протостурва, та по-добре да си учи уроците, щото накрая като нищо ще свърши както свършват недоучките
Aнонимен
на 31.10.2019 г.
+1
 
 
Доживяхме и това!!! 16 годишно хлапе вместо да ходи на училище почна да учи цял свят как да живее. Я кеш от тука.
+3
 
 
Всяка идеология от средата на 19 век до сега си има "научна обосновка", като се започне от цоциализъма, мине се през тоталитарните идеологии на националистична основа (фашизъм и националсоциализъм, и двете базирани върху въпросния цоциализъм), по-съвременните "прогресивизъм" и най-новата - фаталистичен "екологизъм". Така че заекващата кукла на конци да се наслаждава на грантовете си, и да не се меси, където не й е работата - колкото "нейната наука" е валидна, точно толкова има и научни изследвания, които директно оборват фаталистичните й, изпълнени с омраза, предсказания.
+2
 
 
А ти злобно детенце беж на училище!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: