Хакери откраднаха личните данни на 8 милиона японци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:33 / 14.06.2016
705
Киберпрестъпници са проникнали в базата данни на най-големия японски туроператор "Джей-ти-би" (JTB) и са откраднали лична информация за 7, 93 млн. души.

На пресконференция ръководителят на "Джей-ти-би" Хироюки Такахаси съобщи, че до момента не е констатирано злоумишлено използване на тези данни.

По предварителни данни причина за инцидента може да е вирус, попаднал в компютър на сътрудник на туроператора по електронен път.

През 2015 година в Япония са регистрирани 54,5 милиарда хакерски атаки, което е с 29 милиарда повече от предходната година.

Основна цел на киберпрестъпниците станаха частните компютри, както и сървърите на държавните учреждения и министерствата. Същевременно, много атаки целяха изваждане от строя на системи за сигурност, както и на камери за наблюдение в сгради и на открито.

Най-мащабната атака беше извършена срещу Националния пенсионен фонд, в резултат на което хакери откраднаха личните данни на повече от 1,25 милиона души.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Гърция с предупреждение: Следващите няколко дни ще е страшно!
ЕС одобри реформата в пакта за убежище и миграция
Любчо Нешков за новия президент на РСМ: Става дума за нещо много ...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
Експерт: Новото поколение ракети, което получи Украйна, може да н...
По 3000 евро бонус за сигнал за фалшива касова бележка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).